Karamarko: Zar premijer ne radi u petak popodne? Pozivam Milanovića da danas obavi svoj posao

Screenshot: N1

TOMISLAV KARAMARKO sazvao je press konferenciju kako bi odgovorio na navode premijera Zorana Milanovića. Ponovio je da HDZ nema nikakve veze sa šatorašima, a po prvi je put pokazao i dokument za kojeg tvrdi da je mitski gospodarski program njegove stranke.

"Žao mi je što se danas nismo našli zbog nečeg drugog. Evo mi smo danas završili susret i koordinaciju s ljudima iz IFO instituta i iznjedrilo se ono o čemu smo govorili, naš gospodarski program. Evo, to je to", rekao je Karamarko, pokazujući dokument koji bi navodno trebao sadržavati HDZ-ov gospodarski program.

"Milanovićeve optužbe su monstruozne"

"Mi smo danas od premijera čuli monstruozne optužbe, s obzirom na ovo što se događa na Markovom trgu. Prosvjedi branitelja traju osam mjeseci, premijer je mogao u svakom momentu s njima razgovarati, na što smo ga uporno pozivali", izjavio je Karamarko.

"Svaki put kad bi Milanović rekao da mi stojimo iza toga, ja sam ponavljao da ih podržavamo u njihovim opravdanim zahtjevima i u potrebi da osobno razgovaraju s premijerom. Svakako ćemo ih u tome do kraja podržavati. Ali ne stojimo iza njih, nismo povezani s njima i ne možemo predvidjeti što će dalje napraviti", kaže Karamarko i dodaje da se šatorašima koji su okupirali Markov trg nije čuo.

"Pozivam ga da danas ode kod branitelja"

"U istu je priču uvučena i predsjednica republike. Na upit vaših kolega ima li dokaze da prosvjede organizira HDZ, Milanović kaže da je to jasno, da se to vidi po grimasama. To je vrlo neodgovorna teza. Rekao bih da uoči izbora stvara atmosferu podjele i sukoba unutar društva, što svakako nije dobro. Najsmješnije u svemu tome je što on kao pristaje na razgovor, ali u ponedjeljak. Zar gospodin premijer ne radi u petak popodne? Zar je teško prijeći tih 10-15 metara, doći kod branitelja i započeti razgovor. Pozivam ga još jednom da danas obavi svoj posao, da ne ostavlja branitelje i njihove obitelji u neizvjesnosti što će se događati za vikend", kaže Karamarko.

"Jedini izlaz iz ove situacije je da premijer dođe kod branitelja. Zašto im šalje poruku preko ekrana? Zašto ne može doći kod njih, kao među prijatelje? Oni su to zaslužili. Koliko je njegov ured udaljen od Markove crkve? Dvadeset koraka? Mislim da je to jedini način", zaključio je Karamarko

 
 
 

"Branitelji su gurnuti u neku situaciju. Naša zamolba je bila - dođite razgovarati. Nemojmo o braniteljima kao o delinkventima i izgrednicima govoriti. Premijeru su svi krivi. Ja i predsjednica", kaže Karamarko, a na pitanje je li policija bila preblaga prema šatorašima rekao je "da je potrebno samo razgovarati s ljudima". "Volio bih da je policija bila još nježnija", kaže Karamarko.

Pročitajte više