Karamarko na Facebooku udario po SDP-u: Oni da su pobijedili? Pa potpuno su izgubili kompas!

Foto: FAH

TOMISLAV KARAMARKO komentirao je danas putem svoje službene Facebook stranice rezultate prijevremenih lokalnih izbora, a osvrnuo se i na navode SDP-a o tome kako je stranka Zorana Milanovića odnijela pobjedu.

Karamarkovu pobjedu prenosimo u cijelosti.

"Dragi prijatelji,
Ponajprije hvala svima koji su izašli na prijevremene lokalne izbore, a poglavito onima koji su svoj glasi dali HDZ-u i njegovim koalicijskim partnerima.

Izbori su održani u ukupno 17 gradova i općina. Od tih 17 gradova i općina HDZ i njegovi partneri imali su gradonačelnika u jednom gradu – Korčuli. Danas, od tih 17 gradova i općina HDZ i njegovi koalicijski partneri imaju gradonačelnike u tri grada – Korčuli, Rabu i Novom Marofu, a načelnike u Rugvici, Lumbardi, Milni, Petlovcu, Čaglinu i Strahoninecu.

HDZ pobijedio u 9 izbornih jedinica, a SDP tek u 8

Dakle HDZ i partneri odnijeli su pobjedu u 9 izbornih jedinica, a Kukuriku koalicija i neovisni u osam.

Prije izbora naglašavali smo da bi svaki grad i općina u kojima bi, pored Korčule, zadobili povjerenje birača, za nas značio uspjeh. Kako onda nazvati osam novih pobjeda nego sjajnim, mogao bih reći apsolutnim uspjehom.

Međutim, nije vrijeme slavlja i likovanja. Upravljanje novim gradovima i općinama sa sobom nosi prije svega golemu odgovornost prema onima koji su nam poklonili povjerenje. Jer oni koji odlaze, ne odlaze zato što su dobro upravljali, nego zato što nisu znali upravljati i najčešće iza sebe ostavljaju još veće probleme nego što su ih zatekli.

SDP potpuno izgubio kompas

Ali ne čudi da sustavno gube i još sustavnije iza sebe ostavljaju pustoš. Jer oni koji na izborima izgube osam gradova i općina, a to javnosti prodaju kao vlastitu pobjedu, pokazuju da su potpuno izgubili kompas, da više nemaju pojma kako upravljati ovom zemljom i da su im važne samo njihove sinekure i osobni klijentelizam. Oni koji tri godine nisu napravili ništa, osim što su se bavili time kako građanima svoje poraze podvaliti kao uspjehe vode nas samo sve dublje u propast.

Zato pozivam sve novoizabrane gradonačelnike i načelnike da se već danas zajedno okrenemo traženju rješenja za stvarne probleme njihovih gradova i općina. Uskoro ćemo dovršiti i naš nacionalni program cjelovitih reformi, koji dugo i strpljivo pripremamo zajedno sa domaćim i stranim stručnjacima, a onda ćemo, u suradnji sa svim županijama, gradovima i općinama, ovu našu Hrvatsku izbaviti iz zatočeništva nesposobnih i izgubljenih opsjenara".

 

Pročitajte više