Karamarko o Džakuli: "Pozdravljam dolazak, ako je to priznanje da je izvršena velikosrpska agresija na Hrvatsku"

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je danas u Kninu dolazak predsjednika Srpskog demokratskog foruma Veljka Džakule na svečanost u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

"Ako je dolazak Džakule priznanje da je izvršena velikosrpska agresija na Hrvatsku i da se Hrvatska u tom teškom krvavom ratu obranila onda pozdravljam tu gestu", kazao je Karamarko i dodao da misli kako Džakula nije taj koji bi trebao prenositi te poruke "s obzirom da mu je hrvatska policija stavljala lisice na ruke kao jednom od organizatora okupacije i njihove takozvane paradržavne tvorevine.

Predsjednik HDZ-a nije bio niti na svečanosti podizanja zastave na kninskoj državi, a za to je okrivio "novi protokol". "Nisam bio, sada je izgleda novi protokol. No veći je problem što gore nisu bili i drugi zaslužni ljudi, primjerice pored mene sjedi general Krstičević koji je dizao hrvatsku zastavu na kninskoj tvrđavi prije 17 godina i sa svojom 4. gardijskom brigadom ušao u Knin", kazao je Karamarko i dodao da su to ozbiljne greške.

Pročitajte više