Kardinalova uskrsna poruka: Već smo šest godina u ekonomsko-financijskoj krizi, trebaju nam promjene!

Foto: FAH

"PROŠLO je već više od šest godina od početka teške ekonomsko-financijske krize, koja je posebno pogodila područje rada. To osobito osjećaju naši mladi koji nakon završenoga školovanja ne mogu naći posao, ali i oni koji nakon više godina i desetljeća rada ostaju bez posla, s brigom za obitelj. Ti građani u našoj su sredini lišeni temeljnih ljudskih prava, kao što je pravo na rad", naglašava se u Uskrsnoj poruci zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

U svojoj poruci za Uskrsk kardinal je naglasio kako sadašnje stanje traži brze "promjene, novu solidarnost i zajedništvo svega društva".

"Dužnost je i zadaća svih, a osobito nositelja vlasti, da se pomogne i ubrza rast i razvoj koji će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta", naglasio je kardinal Bozanić.

U svojoj je poslanici kardinal Bozanić naglasio i velike sukobe unutar hrvatske zajednice. Po čelniku Crkve u Hrvata za sukobe su krivi "kreatori hrvatske javnosti", a sukobi su vezani uz "nacionalni identitet, odgoj i temeljna pitanja društvenog života".

"Važno je o tome razmišljati u suočavanju sa suvremenim pitanjima hrvatskoga društva, kada vidimo da se namjerno pojačavaju određeni sukobi, ne dopuštajući pogled prema prošlosti, da bi se vidjele nosive vrijednosti, niti se daje prostora budućnosti, oslonjenoj na dubljim temeljima od težnje za uskim materijalnim probitcima koji se lako pretvaraju u pokretače sebičnosti i sukoba", naglasio je u svojoj poslanici kardinal Bozanić.
 

Pročitajte više