Kazneno prijavljen bivši načelnik Jelenja: Prodavao zemljišta koja nisu bila u vlasništvu općine

Foto: jelenje.hr

BIVŠEG načelnika općine Jelenje na Grobinštini Branka Juretića policija je kazneno prijavila zbog sumnji da je kao službena osoba prodavao zemljišta koja nisu bila u vlasništvu općine, izvijestila je primorsko-goranska policija ne navodeći njegovo ime.

U policijskom priopćenju stoji da je 59-godišnji Juretić u razdoblju od srpnja do prosinca 2004. za vrijeme njegova načelničkog mandata, s fizičkim osobama u tri navrata zaključivao ugovore o kupoprodaji zemljišta iako ono nije bilo upisano kao vlasništvo općine. Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da novci od prodaje nisu propisno proknjiženi ni položeni na račun općine. Naknadno je općina još obeštetila kupce tih zemljišta te je tim kažnjivim djelima zlouporabe položaja i ovlasti Juretić oštetio proračun općine za oko 250.000 kuna, stoji u kaznenoj prijavi upućenoj nadležnom državnom odvjetništvu.

Juretića, koji je dužnost načelnika općine Jelenje kao član Primorsko-goranskog saveza obnašao 15 godina, policiji je prijavila upravo općina Jelenje, nakon što je prošle godine izgubio izbore. U prijavi policiji općinu je zastupao novi načelnik Ervin Radetić, izabran kao nezavisni kandidat.

O sumnjama na prodaju zemljišta koje nije općinsko, odnosno koje nije uopće zabilježeno u zemljišnim knjigama, među ostalim kritikama Juretićeva vladanja, javno je na skupovima građana nakon preuzimanja vlasti govorio novi načelnik.

Pročitajte više