Keleminec napao snimatelja u Savskoj: "Na čijoj si strani, hrvatskoj ili četničkoj?"

Screenshot: Youtube

ŠATORDŽIJE u Savskoj su dovikivali subotnjim antiprosvjednicima "U boj u boj za narod svoj", "Mi Hrvati" i "Dođite da se igramo".

Kad je počela nervoza Dražen Keleminec, predsjednik Autohtone stranke prava, i nepoznata žena napali su jednog od snimatelja ispitujući ga tko mu je dao dozvolu i zašto dolazi provocirati. Mladića su bahato tjerali s mjesta događaja na križanju Vukovarske i Savske.

"Za koga vi snimate?" pitali su snimatelja koji im je odgovorio: "Zar ima strana u novinarstvu". "Ima, ima, hrvatska i četnička, srpska! Tko vam je dao dozvolu, što on radi tu, idi tamo, makni se, što dolaziš tu, maknite ga, neovlašteno snima", viču na muškarca koji snima. U jednom trenu čak ga i fizički pokušavaju napasti, odgurnuti...

HSP-ovci ga izbacili s liste

Keleminca su 2011. HSP-ovci izbacili s liste u 2. izbornoj jedinici nakon što je javno objavljeno da je tukao suprugu.

Keleminec očito voli gužvu jer je prošli četvrtak ispred koprivničkog Prekršajnog suda s članovima svoje stranke otpjevao ustašku budnicu "Evo zore, evo dana", što su u pozadini snimali i bilježili policajci koji ga unatoč tome nisu priveli.

"Prosvjednici nisu vikali - Ovo je Srbija"
 
Kad su krenula hapšenja, antiprosvjednici su vikali "Ovo je represija" što su šatordžije krivo protumačile kao "Ovo je Srbija".

Pročitajte više