Kerum se sjetio proglasiti Gotovinu počasnim građaninom grada Splita

KERUM je posljednjih dana definitivno oživio. Kao da se trgnuo nakon sloma poslovnog carstva. Najprije je potjerao zamjenicu Anđelku Visković, a danas se sjetio proglasiti generala Antu Gotovinu počasnim građaninom Grada Splita! O prijedlogu će splitski vijećnici odlučiti u petak.

Tomasović: Tipični Kerum

Zanimljivo je možda da je zbog toga što je tražio da se general Gotovina proglasi počasnim građaninom te dobije ulicu ili trg, iz vijećnice na silu iznijet predsjednik HDSSD-a Hrvoje Tomasović. On i vijećnik Luka Roguljić predložili su da se počast oda još prije godinu i pol dana neposredno nakon nepravomoćne osuđujuće presude kako bi se na taj način izrazila solidarnost s generalom Gotovinom. Od inicijative nije bilo ništa.

"Samo bih podsjetio da smo htjeli da se naš prijedlog uvrsti u dnevni red, što Kerum i njegovi nikako nisu htjeli napraviti. Sve su radili da bi to izbjegli. Zbog toga sam na kraju i izbačen. Ovo je tako tipično za Keruma da pjeva "Zovi, samo zovi" 2011. umjesto 1991. godine, a i tako je tipično za njega ovako herojski proglašavati Gotovinu počasnim građaninom kada je sto posto siguran da je oslobođen svih optužbi. Da je kojim slučajem osuđen, sakrio bi se u mišju rupu i ne bi mu palo na pamet da Gotovinu proglašava počasnim građaninom", kazao nam je Tomasović. 

Zaninović: Keruma sam probudio iz zimskog sna 

Keruma je za četiri dana preduhitrio i gradski kotar Bačvice. Nezavisni gradonačelnički kandidat Tomislav Zaninović obavijestio je Index kako je u petak Vijeće gradskog kotara donijelo jednoglasnu odluku da se Gradskom vijeću predloži proglašenje generala Gotovine i Markača počasnim građanima grada Splita. 

"Kako je prespavao snijeg i led, Kerum je tako prespavao i oslobađajuću presudu našim generalima. Meni se čini da je definitivno proklizao, kao i u vođenju grada", kaže Zaninović. Smatra kako nije slučajno da se baš danas Kerum probudio i sjetio odati počast generalima.

"Danas sam, naime, protokolirao prijedlog Gradskog kotara Bačvice da se na idućoj sjednici Gradskog vijeća generali Gotovina i Markač proglase počasnim građanima. Očito je da je to djelovalo na usnulog gradonačelnika koji se prenuo iz zimskog sna, a da nije bilo ovoga, vjerojatno bi se probudio tek na proljeće pred izbore", drži Zaninović.

Pročitajte više