Kerum široke ruke: Grad Split Marini Wallner milijun, a nećaku Sapunaru 2,3 milijuna kuna

STISLO je gradsku blagajnu u Splitu. Em se proračun ne puni, em fali 90 milijuna kuna od lani, a sada će se još malo dotirati Kerumovim partnerima i rodbini. Skoro, pa k'o da je sam sebi dao.

Pogodovanje?

Nakon spora dugog 23 godine pred gradske vijećnike stigao je prijedlog da se za 350 kvadrata plati milijun kuna Elaniji Marine Wallner. Kupila je zemlju od vlasnika kojima je oduzeto. Sada bi trebalo njoj nadoknaditi. Obrazloženo je kako se čeka rješenje Ureda državne uprave, prema kojem će se trebati isplatiti toliko. Zašto čekati, bolje odmah sklopiti sporazum i platiti.

Oporba je dočekala prijedlog na nož. Smatraju da se pogoduje Kerumovoj partnerici, kojoj je Grad Split već isplatio 12 milijuna kuna za komunalno uređenje nekoliko parcela. Zašto baš sada plaćati Wallner milijun kuna? SDP-ovcu Gojku Čepi, a i ostalima, sve to skupa smrdi na pogodovanje.

Znate li tko je vlasnik Kile?

Isto se pitanje postavilo i zbog 2,3 milijuna kuna, koliko bi se trebalo isplatiti nećaku Sapunaru zbog izgradnje ceste na području Kile.

Zbog toga se čak pobunio i HDZ-ovac Mirko Ramljak. "Je li se isplaćuje Kili zbog nećaka Sapunara?", zapitao je.

Čepo je otišao korak dalje. Pitao je izvjestitelja Antu Krželja, pročelnika Službe za imovinsko pravne poslove i izgradnju je li mu poznato čija je Kila. "Znam", kratko je odgovorio Krželj. Kao da se i malo uvrijedio što ga se pitaju takve stvari.

Rasprava je čisto akademske naravi pošto Kerum ima većinu te mu točke prolaze bez većeg problema.

Kerum već uzeo milijun za cestu

Splićani se zasigurno sjećaju kako je lani na sličan način gradsku blagajnu osiromašio gradonačelnik osobno. Dobio je milijun kuna za komad terena na kojem treba sagraditi ulicu do njegovog objekta na Žnjanu. Nešto je "sitno" dobio i suprug Nevenke Bečić te roditelji HGS-ovog vijećnika Balde Obada.

Pročitajte više