Kod Italije potonuo brod s imigrantima iz Tunisa, traga se za desecima ljudi

TALIJANSKE spasilačke službe javljaju kako su 54 osobe spašene, ali za još desecima njih se traga nakon što je uranim jutarnjim satima brod koji je prevozio imigrante potonuo pokraj talijanskog otoka Lampeduse.

Na brodu dugom svega 10 metara navodno je bilo čak stotinjak osoba, a pretpostavlja se da su svi bili Tunižani. Lampedusa se nalazi oko 120 kilometara od Tunisa i otok najčešće predstavlja ulazna vrata za imigrante iz Afrike u Europu.

Brodica je potonula nekih 12 milja od otoka, a vode oko otoka sad pomno pretražuju talijanska obalna straža i NATO-ovi brodovi. Ansa javlja kako se neki od spašenih izvučeni iz vode, dok su se ostali uspjeli dokopati jedne hridi.

Ovakve nesreće nažalost su čest slučaj u Sredozemnom moru. Najčešće se na brodove ukrca prevelik broj imigranata, što vrlo često završi kobno, pogotovo ako dođe do pogoršanja vremenskih prilika. Samo prošle godine oko 1500 ljudi se utopilo u Sredozemnom moru pokušavajući se dokopati Europe, sugeriraju brojke Amnesty Internationala.

Pročitajte više