Kolinda pokrenula lavinu nezadovoljstva na Twitteru: "Kakav epic fail, amaterizam na najjače"

Foto: FAH, screenshot: Twitter

OBRAĆANJE javnosti Kolinde Grabar-Kitarović, koje je ukupno trajalo dvije i pol minute i u kojemu se Predsjednica izrazila stajalište koje je na isti način mogla iskomunicirati i preko priopćenja, navuklo je na njezin Ured porugu hrvatskih medija, ali i kritiku dijela političara.

> Kolinda pozvala novinare da bi dvije i pol minute čitala s papira izjavu o proslavi Oluje

Osobito nezadovoljstvo Grabar-Kitarović izazvala je na Twitteru, gdje se čitav niz javnih osoba obrušio na njezino "izvanredno" obraćanje.

Ranko Vučinić, šef PR-a za KHL Medveščak, Tweetao je pak kako "predsjednici očito nedostaje pažnje".

Aspirantica na povratak u SDP Aleksandra Kolarić također je kritizirala Kolindino izvanredno obraćanje, konstatirajući kako se radi o amaterizmu.

 

Antičević Marinović: Dan je dug, možemo ga proslaviti ovako kako je Vlada rekla

SDP-ova Ingrid Antičević Marinović pozdravila je odluku predsjednice Grabar Kitarović da se uključi u organizaciju proslave 20 obljetnice Oluje. Ipak, kaže Antičević Marinović, nema potrebe da predsjednica postavlja ultimatume o mimohodu dan prije ili dan poslije 5. kolovoza...

"Pa to me podsjeća, znate ono, uoči Dana Republike i tako. To je taj dan, dan je dug i možemo ga proslaviti upravo na način koji je predložila i Vlada: da imamo i mimohod i proslavu u Kninu", rekla je Antičević Marinović.

Kolman: Teatar apsurda

Cijela priča oko organizacije proslave Dana pobjede čini se kao teatar apsurda, osvrnuo se na obraćanje predsjednice HNS-ov Igor Kolman.

"Ta neodlučnost, promejne, činjenica da je već mjesec dana to glavna tema u RH je meni potpuno neshvatljiva. 5. kolovoza je važan datum u hrvatskoj povijesti, jedan od najvažnijih, i svi koji u ovoj zemlji obnašaju visoke političke funkcije trebaju paziti da svojim postupcima ne umanjuju važnost tog dana i da njihovo ponašanje ne dovodi cijelu priču do razine ruba", rekao je Kolman.

"Troškovi su isti kad god bio mimohod"

Izvanredne pressice stvaraju dojam izvanredne situacije, kaže HDSSB-ov Josip Salapić i kaže kako se oko Oluje svi moraju složiti. Proslava bi trebala biti i u Kninu i u Zagrebu, kaže Salapić koji se osvrnuo i na dojučerašnji argument predsjednice da nam ne trebaju dvije proslave 5. kolovoza zbog velikog troška..

"Isti su troškovi dan prije i dan poslije. Troškovi su tu. jest teška situacija, ako želimo dati počast onima koji su izgubili živote, onima koji su dobrovoljno išli u obranu Hrvatske i koji su više riskirali nego bilo koja politika danas za ono što je učinjeno u Oluji, onda trebamo biti svi zajedno", kaže Salapić.

I prije nego što je predsjednica predložila rješenje za mimohod, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić za Media servis je rekao: "Mimohod treba, ali mimohod može biti i dan uoči. Idealno bi bilo da se dan uoči Oluje to napravi u Zagrebu. Oluju treba ostaviti građanima RH i Kninu da se istinski veselimo u Kninu".

Pročitajte više