Kolinda u kampanju ulaže 200 tisuća kuna ušteđevine, Vilibor Sinčić četiri

Foto: Hina

KANDIDATKINJA za hrvatsku predsjednicu Kolinda Grabar-Kitarović objavila je da će u izbornu kampanju uložiti 200 tisuća kuna vlastitog novca, predsjednički kandidati Ivo Josipović i Milan Kujundžić po 50.000 kuna vlastitog novca, a Ivan Vilibor Sinčić kaže da će uložiti oko četiri tisuće kuna vlastitog novca i 50.000 iz donacija.

Ivo Josipović objavio je na svojoj internetskoj stranici da je 50.000 kuna ušteđevine od plaća okvirna visina vlastitog novca za izbornu promidžbu u skladu s člankom 13. Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe.

Kolinda Grabar-Kitarović u izbornu kampanju uložit će 200 tisuća kuna vlastitog novca na temelju Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe (članak 13., stavak 1.), a novac je osiguran iz njezine ušteđevine, navodi se na internetskoj stranici predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović.

> GONG prijavio HDZ i Grabar Kitarović zbog financiranja predsjedničke kampanje

Milan Kujundžić objavio je da će u predsjedničkoj kampanji potrošiti najviše 50.000 kuna vlastitog novca, i to isključivo iz plaće koju zarađuje u Kliničkoj bolnici Dubravi.

Ivan Vilibor Sinčić izjavio je za Hinu da je oko četiri tisuće kuna vlastitog novca te 50.000 kuna iz donacija novac koji će uložiti u izbornu kampanju.

"Kad bih imao nekakav veliki novac, ne bih ga potrošio na megalomanske kampanje jer naša snaga nije u financijama, nije u novcu, nego u ljudima", poručio je Sinčić.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) odredilo je da je 11. prosinca krajnji rok do kojeg su kandidati za predsjednika Republike Hrvatske dužni objaviti okvirne podatke o visini i izvoru vlastitih financijskih sredstava.

> Predsjednički kandidati objavljuju koliko će potrošiti u kampanji i odakle im novac

Pročitajte više