Kome smeta Sabo? "Mnogi su me zvali da mi izraze podršku, ali iz HDZ-a me nitko nije zvao"

Foto: Goran Ferbezar/Pixsell, Vlado Kos/Cropix

SINOĆ oko 20 sati u Vukovaru, u ulici Trg Republike Hrvatske, više maskiranih nepoznatih počinitelja, uz prijetnju oružja i upotrebu fizičke snage, počinili su razbojništvo nad 52-godišnjom Vukovarkom, izvijestili su iz PU vukovarske.

Prilikom napada je žena zadobila lakše tjelesne ozlijede, počinitelji su se ubrzo udaljili sa mjesta događaja, pričinjena je manja materijalna šteta, a policijski službenici poduzimaju kriminalistička istraživanja u cilju pronalaska nepoznatih počinitelja kaznenog djela, stoji u policijskom izvješću.

Nakon što su se pojavile informacije kako je napadnuta žena supruga vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe te kako je razbojnici nisu došli opljačkati već su joj prijetili, od glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske pokušali smo doznati više detalja o slučaju. No, on kaže kako ništa više od službenog policijskog priopćenja ne može otkrivati jer je istraga u tijeku te je samo dodao kako za počinjenje ovakvog kaznenog dijela prijeti kazna do pet godina zatvora.

Sabo kroz suze: Našao sam je zavezanu i pretučenu u stanu


U poslijepodnevnim satima gradonačelnik Vukovara obratio se novinarima i potvrdio da je napadnuta njegova supruga Željka. Bila je sama u stanu, rekao je Sabo sa suzama u očima.

"Taman sam dolazio iz Zagreba, i onda čujem njen vapaj. Ulaziš u kuću gdje ti je žena svezana, ruke i vrat su joj u modricama", kaže potreseni Sabo, koji je u bolnici proveo dugu besanu noć.

"Ne mogu reći je li ovo politička poruka meni ili se radi o tome što su u Vukovaru počele istražne radnje protiv nekih osoba na koje sam ukazivao. Ali jasno je da se radi o poruci koja je meni upućena. Očekujem da ću imati zaštitu i da će se napadači pronaći. Pored svega ostajem ustrajan, kakav sam bio i do sada. Onima koji su me na ovaj način željeli obeshrabriti, poručujem da im to neće uspjeti. Ako je ovo poruka, ja uzvraćam: ostajem", kaže Sabo.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić potvrdio je da je Sabo dobio policijsku zaštitu.

"Iz HDZ-a me nitko nije zvao"

"Ne mogu me zastrašiti", još jednom je poručio gradonačelnik Sabo u razgovoru za Dnevnik HTV-a. "Moja supruga je veliki heroj jer je sve ovo izdržala i zahvaljujemo bogu što je ostala živa", kaže Sabo.


Na pitanje kome smeta u Vukovaru, Sabo odgovara: "Brojne osobe iz državnog vrha i mnogi moji prijatelji su me zvali i želim im zahvaliti na podršci. Mogu samo reći da me iz HDZ-a nitko nije zvao".

Sabo podsjeća kako su upravo zbog njegovog djelovanja pokrenute određene istrage protiv bivše HDZ-ove vladajuće garniture u Vukovaru. "Ne želim puno govoriti o samoj istrazi. Ali svi smo gledali filmove tog žanra, znamo da je nevjerojatno da tri razbojnika uđu u kuću i ostave novčanik u kojem je bilo tisuću kuna. Istrage protiv bivših čelnih ljudi iz HDZ-a sigurno su nekoga uznemirile. Zbog toga su prema meni išle optužbe s ciljem da me pokolebaju i oklevetaju", kaže Sabo.

Od kandidature na predstojećim lokalnim izborima Sabo, unatoč svemu, neće odustati. "Imam koaliciju s građanima Vukovara i zahvaljujem im na potpori. Uvjeren sam da ćemo nastaviti dalje zajedno i da će se Vukovar vratiti tamo gdje je bio prije rata", kaže Sabo.

Napadači poručili vukovarskom gradonačelniku "da se prestane bahatiti"

Hrvatski radio Vukovar javlja kako je Željka Sabo, supruga vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, napadnuta u njihovom zajedničkom stanu u središtu grada te kako su navodno napadači vukovarskom gradonačelniku poručili "da se prestane bahatiti".

U vrijeme napada u stanu je bila sama. Nekoliko maskiranih počinitelja joj je pozvonilo na vrata, a nakon što ih je otvorila, upali su u stan i pretukli je. Iako su u službenom policijskom izvješću ozljede okvalificirane kao lakše, Hrvatski radio Vukovar javlja kako se Željka Sabo trenutno nalazi u vukovarskoj bolnici. Iz stana navodno ništa nije ukradeno.

Prema neslužbenim informacijama, nakon što su upali u stan, napadači su Željku Sabo vezali i maltretirali, a navodno su joj prijetili i da će se djeci nešto dogoditi. Njen suprug je i ranije dobivao prijetnje.

Pročitajte više