Komunalni redari prijavili šefa i makarsku dogradonačelnicu zbog pogodovanja i štete u proračunu

Foto: Makarsko-primorje.com (na fotografiji: gradonačelnik Makarske Tonči Bilić)

KOMUNALNI redari Makarske odlučili su se na prilično neuobičajen korak te su SDP-ovom gradonačelniku Tončiju Biliću predali kaznenu prijavu protiv svog šefa Tonija Skake i dogradonačelnice Lori Veličković, i to zbog pogodovanja privatnim osobama na štetu gradskog proračuna. Od gradonačelnika očekuju daljnje postupanje. Teško da će do toga doći, jer dogradonačelnica uživa potpuno povjerenje prvog čovjeka Makarske.

Korektorom poništavao prekršajne naloge?

Prijavom se voditelj makarskih komunalaca sumnjiči da je na poticaj dogradonačelnice stornirao prekršajne naloge, krivotvorenje, potpisivanje u ime redara koji nisu svjedočili počinjenju prekršaja. Navodi se da je u evidenciji prekršajnih naloga korektorom poništavao legitimne prekršajne naloge te na njihovo mjesto upisivao nove, a ostalim komunalnim redarima svoje postupke pravdao nalogom gradonačelnika. Prijavljeno je i kako je u evidenciji platnih listi vodio redara koji nije radio mjesecima, dovodeći tako u zabludu poslodavca jer je liste potpisivao gradonačelnik.

Pogodovali supruzi gradskog vijećnika?

U kaznenoj prijavi navodi se kako je Skako na poticaj dogradonačelnice potpisao 12 zapisnika o smanjenju plaćanja poreza korisnika Parka šume Peškera te da su zapisnici nestali nakon što su ih odbili otpisati komunalni redari jer nisu odgovarali stvarnom stanju. Na rješenjima o smanjenim iznosima nalazi se potpis dogradonačelnice, tvrdi se u prijavi. Dogradonačelnicu su osumnjičili i da je poticala članove komisije za premjer korisnika javnih prometnih površina da potpišu lažirane premjere u korist supruge gradskog vijećnika Dade Prše, inače, starog prijatelja gradonačelnika Bilića. Skako se sumnjiči da je konstantno vršio pritisak na komunalne redare da bi pogodovao određenim osobama na štetu gradskog proračuna.

Dogradonačelnica: Ne volim razgovarati s novinarima

Sve u svemu, ima dosta toga, a gradonačelnik Bilić, bio je, kao i obično, nedostupan za komentar slučaja. Htjeli smo ga pitati što će s prijavom, no nije našao vremena da se javi.

Zato smo se čuli s dogradonačelnicom Veličković. Nije baš bila od volje.

"Ne volim razgovarati s novinarima i ovo neću komentirati. Navodi nisu točni, a povod za podnošenje prijave je disciplinski postupak protiv dvojice redara. O ovome ne želim s vama polemizirati. Nadam se da će gradonačelnik proslijediti prijavu DORH-u koji će ovo sve istražiti i utvrditi stvarno stanje", kazala nam je makarska dogradonačelnica Lori Veličković.

 

 

 

Pročitajte više