Kraljević Gudelj optužena za krivotvorenje diplome, a obrana tvrdi da je vjerodostojna

Foto: HRT

TOČNO godinu dana otkako je dobila otkaz i pozvana na ispitivanje u Državno odvjetništvo, bivša glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević Gudelj optužena je za kritvorenje isprave.

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo tereti je da je od nepoznate osobe pribavila krivotvorenu diplomu zagrebačkog Filozofskog fakulteta o stečenoj stručnoj spremi sedmog stupnja i stručnom nazivu profesorice engleskog jezika, književnosti i etnologije.

U priopćenju navode da je krivotvorenu diplomu koristila prilikom zapošljavanja u MUP-u te pri raspoređivanju na radna mjesta unutar ministarstva. U autentičnost diplome posumnjalo se u studenom 2011. godine kada je Kraljević Gudelj zatražila premještaj unutar ministarstva pozvavši se na spornu diplomu.

"Digli su optužnicu za krivotvorenje diplome, a vještačenje je pokazalo da je vjerodostojna"

"Zanimljivo je da je Državno odvjetništvo diglo optužnicu za krivotvorenje isprave, a vještačenje je pokazalo da diploma nije krivotvorena, odnosno, da je vjerodostojna. Vještačenje je na moj prijedlog obavio ovlašteni sudski vještak. Državno odvjetništvo nije tražilo vještačenje diplome, štoviše, nikada nisu ni zatražili nalaz i mišljenje, premda sam ih ja obavijestio. Isto tako, ni diplomu nikada nisu zatražili", kazao nam je odvjetnik Nediljko Ivančević, branitelj Marine Kraljević Gudelj.

 

Pročitajte više