Kristijanu Stojanoviću još jedna optužnica: Na podmukao način ubio Ivu Stipetića?

Foto: Ilustracija

KRISTIJAN STOJANOVIĆ KIKI dobio je još jednu optužnicu. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu optužilo ga je za teško ubojstvo 22-godišnjeg Ive Stipetića na Kočinjem brdu kod Klisa početkom prosinca 2010. godine tako da Stojanoviću prijeti kazna od 40 godina zatvora. 

Likvidacija konkurencije? 

Stipetić je ustrijeljen s dva metka u glavu tako da se odmah posumnjalo na nekakvu mafijašku likvidaciju. Stojanović je bio Kikijev prijatelj, a na dan ubojstva su se i vidjeli. Premda su postojale indicije da je likvidaciji na Kočinjem brdu nazočilo još osoba, Državno odvjetništvo optužilo je samo Stojanovića jer za druge nisu imali dokaza.

Motiv ubojstva pouzdano nije ustanovljen, no pretpostavlja se da je Stipetić likvidiran jer je postajao sve veća konkurencija Stojanoviću. Na Kočinje brdo ga je namamio pozivom da isprobaju novo oružje, slovensku strojnicu. 

Zatvor za Stojanovića da opet ne ubije

Državno odvjetništvo zatražilo je da se Stojanoviću produlji pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Već je, naime, osuđen zbog pokušaja ubojstva Gorana Matijevića Surle, a u tijeku mu je i suđenje za pokušaj ubojstva Lea Paurevića, na kojeg je zapucao svega pola godine prije no što je na Kočinjem brdu ubijen Stipetić.

 

Pročitajte više