Ku Klux Klan ponovno napada? Trojica muškaraca s bijelim kapuljačama zapalili djevojku na jugu SAD-a

DVADESETOGODIŠNJA djevojka afroameričkog porijekla preživjela je brutalni napad u Louisiani, a policiji je opisala kako su je napala trojica muškaraca, koji su na njezin automobil napisali "KKK" te iscrtali rasističke simbole i uvrede, javlja CBS.

Policija je 20-godišnju Sharmeku Moffitt pronašla na sjeveroistoku Louisiane u nedjelju navečer. Trojica muškaraca živu su je zapalili i ostavili na cesti. Nesretna djevojka zadobila je teške opekline na više od pola tijela. Policija je zločin okarakterizirala kao zločin iz mržnje. Djevojka se nalazi u bolnici i u kritičnom je stanju. U pozivu upomoć, Moffitt je rekla da su je napala trojica muškaraca čija su lica bila skrivena pod bijelim kapuljačama. Nije mogla sa sigurnošću potvrditi koje su rase.

Policiji je ispričala kako su je muškarci polili zapaljivom tekućinom i zapalili u parku u Winnsborou. Iako je bila u potpunom šoku, vatru je ugasila vodom iz obližnje fontane. Policija je na njezinom automobilu pronašla natpis "KKK", kao i brojne rasističke uvrede. Do danas nisu pronađeni počinitelji.

Pročitajte više