Leko o uhićenju: Hrvatska nije mala zemlja za veliku korupciju

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Josip Leko danas je suzdržano komentirao uhićenje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i 15-ak drugih osoba, tumačeći kako ima vrlo malo informacija o tome.

Ne znam još ni o čemu ništa, osim onoga što napišu mediji, odnosno novinari, rekao je Leko novinarima u Hrvatskom saboru.

Odbio je komentirati špekulacije o mogućim izvanrednim izborima u Zagrebu.

"Ne mogu kometirati slučaj o kojem ne znam ništa", istaknuo je.

"Zakoni ne poznaju ni glavni, ni sporedni grad, zakoni su slijepi", rekao je Leko na traženje da ipak komentira jučerašnja uhićenja.

"To nema smisla komentirati. Kako nekoga znam to je jedna stvar, a što radi je druga, uzvratio je na primjedbu da Bandića poznaje dugo.

Upitan mogu li aktualna uhićenja, ali i neka iz prethodnih godina biti upozorenje političkim akterima, Leko je poručio da primjera u povijesti ima i bit će ih, ali da oni neće riješiti ništa, već da bi svaki čovjek trebao biti na čistu sam sa sobom.

Odbio je i teze po kojima je Hrvatska mala zemlja za veliku korupciju.

Hrvatsko društvo se razvija, nije nije isto živjeti 90-ih, 2000. ili 2014. Društvo se razvija u pozitivnom smislu što se tiče standarda koji vrijede u uređenim demokratskim društvima, naveo je Leko.

Pročitajte više