"Lijepo moje zlato": Bandić noćas posjetio majku u bolnici u Mostaru, rano jutros već trčao u Zagrebu

Foto: Stojan Lasić/VLM/PIXSELL; Daniel Kasap/PIXSELL

NAKON što je sinoć tijekom čekanja izbornih rezultata u svom stožeru kratko pozdravio pristaše i zahvalio biračima što su ga velikim brojem glasova podržali i na ovim izborima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odjurio je sinoć u Mostar kako bi posjetio svoju 93-godišnju majku Blagicu Bandić, čije je zdravstveno stanje jučer bilo iznimno teško. Čak je i u svom obraćanju Bandić sinoć suznim glasom kazao: "Majka mi je na samrti". Srećom, situacija se popravila te je stanje Bandićeve majke sada stabilno.

Za manje od četiri sata Bandića je iz Zagreba pratnja dovezla do Mostara. U Sveučilišnu kliničku bolnicu, gdje mu se majka zbog srčanih tegoba nalazi na odjelu intenzivne njege, stigao je oko 1.30 sati. Kako prenosi Večernji list, 93-godišnja starica imala je ozbiljne komplikacije, a tijekom jučerašnjeg izbornog dana u jednome trenutku bila je životno ugrožena zbog fibrilacija atrija, odnosno iznimno ubrzanog rada srca. Sina je, kad je stigao pozdravila s "lijepo moje zlato" te mu kazala da se bolje osjeća.

Bandić se u pratnji mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića i vlasnika širokobriješkog giganta Feala Joze Bogdana u razgovoru s majkom zadržao oko pola sata, a kod dežurnih se liječnika raspitao o njenom zdravstvenom stanju te pitao postoji li potreba da je se prebaci na liječenje u Zagreb. No, mostarski su ga liječnici uvjerili kako za to potrebe nema jer u njihovoj bolnici ima sve uvjete za oporavak.

Nakon posjeta majci Bandić se zaputio nazad u Zagreb jer "mora delati", a ni neprospavana noć nije ga spriječila u tome da novi radni tjedan započne ranojutarnjim trčanjem na stazi sportsko-rekreacijskog centra 3. gimnazije u Kušlanovoj.

Pročitajte više