Lista Marijane Puljak dobila pojačanje: Jakov Prkić novi gradski vijećnik u Splitu

Foto: Arhiva

NOVO lice u splitskom Gradskom vijeću je fotograf Jakov Prkić, inače, predsjednik Gradskog kotara Lokve. U Vijeću će zamijeniti Ranka Milića, s liste Pametni grad Marijane Puljak. Milić je o povlačenju iz GV-a razmišljao već duže, navodno je prezauzet profesionalnim obvezama.

Nema sumnje da će s Prkićem lista Marijane Puljak dobiti na probojnosti. Za razliku od prilično neuvjerljivog Milića koji je bio u poslovnom aranžmanu s bivšom gradskom vlasti, Prkić je sasvim drugačijeg kova.

Srušio nezakonitu odluku Poglavarstva

Krasi ga velika ustrajnost. Sedam godina se tako borio da sruši protuustavnu i nezakonitu odluku Poglavarstva po kojoj se pauk službi trebao platiti trošak uklanjanja automobila prije preuzimanja. Odluka je konačno povučena u travnju 2009. godine. 

Gradonačelniče, gdje vam je račun iz Zrna soli?

Prkić već više od dva mjeseca traži da mu Grad Split predoči račun iz Zrna soli s onog famoznog ručka od 10 tisuća kuna za ministra prometa Sinišu Hajdaša Dončića. Gradonačelnik Baldasar je najprije kazao Indexu da je račun podmirio Grad Split, a onda se nakon prespavane noći predomislio te kazao da su račun razdijelili na tri dijela te da su čašćenje ministra oboritom ribom i finim vinima uz Grad platili i Lučka uprava te Jadrolinija.

Prkić je račun tražio prema Zakonu o pravu na pristup informacijama, no još uvijek mu nije pokazan, što govori dovoljno o tome koliko je Baldasar govorio istinu kada je rekao da su ga razdijelili na tri dijela. Ako jesu, zašto nije pokazan. Nema sumnje da će Prkić i dalje ustrajati na računu te da će u slučaju da se Grad i dalje bude ovako nonšalantno odnosio prema zakonskim odredbama, znati povući prave korake. 

 

 

 

 

Pročitajte više