Ljeti na Jadranu, zimi na skijanju: Hrvatska turistička kompanija Valamar planira akvizicije u u Italiji, Sloveniji i Austriji

Foto: Valamar

HRVATSKA turistička kompanija Valamar Riviera želi pojačati prisutnost u regiji Alpe-Adria i traži potencijalne mete za akvizicije u Sloveniji, sjevernoj Italiji i Austriji, pri čemu u obzir dolaze samo veći hoteli ili klasteri, prenose analitičari iCapitala.

Ovakva preuzimanja bi mogla biti dobra za kompaniju te joj pomoći da bolje iskoristi već postojeće kapacitete, smatraju analitičari iCapitala, jer zbog sezonalnog karaktera turizma u Hrvatskoj, dio radnika bi se u sezoni skijanja vjerojatno posvetio tim lokacijama.


Za sada nije objavljeno ništa o tome kako bi se potencijalna preuzimanja financirala. Prema rezultatima za 2014. godinu, Valamar na računima ima 195 milijuna kuna gotovine.

Budući rast profitabilnosti kompanija pokušavati postići i kroz troškovne uštede (koje će se djelomično osjetiti i kao posljedica spajanja Riviere Adria, Valamar Adria holdinga i Valamar grupe) te u investicijama u proširenje kapaciteta i povećavanje kategorizacija smještaja, što bi trebalo omogućiti i više cijene.

Tako za sezonu 2015. Valamar ulaže oko 330 milijuna kuna u objekte, proizvode i usluge u svom turističkom portfelju.

Od toga je najveći projekt luksuzni obiteljski Valamar Isabella Island Resort 4* na otoku Sveti Nikola koji se planira otvoriti u svibnju ove godine, a vrijednost investicije je 250 milijuna kuna.
 

Pročitajte više