Londonski sud plijeni imovinu Stanka Subotića Caneta, nije platio 260 tisuća funti sudskih troškova

Foto: Blic.rs

STANKO SUBOTIĆ CANE tužio je Ratka Kneževića pred Visokim sudom u Londonu zbog svjedočenjima na suđenjima za ubojstvo Ive Pukanića te je izgubio spor. Cane je za navodne duševne boli tražio odštetu od 300 tisuća funti, a na kraju je sud odlučio da mora platiti sudske troškove. Cane je do petka trebao platiti 260 tisuća funti, no zbog probijanja tog roka sada je dužan 450 tisuća funti.

"Pošto Subotić nije isplatio navedeni iznos, što predstavlja samo pola novca koji je trebao isplatiti, po automatizmu je izgubio svako pravo na žalbu. Zbog probijanja rokova on je dužan sada isplatiti 450 tisuća eura, tako što će sud plijeniti njegova sredstva gdje god se ona nalazila", stoji u odluci, prenosi crnogorski list Dan.

Imovina u Švicarskoj, Crnoj Gori, Srbiji...

Ratko Knežević kazao je kako je Subotić tip kapitalista koji mogu uspjeti samo na sudovima koje kontroliraju njihovih poslovni i kriminalni partneri u zemljama ruba Europe.

"Kada dođu pred institucije ozbiljne pravne države, tu njihovi "zakoni" ne prolaze", kazao je Knežević.

Knežević je za podgoričke Vijesti kazao kako je Subotić pokušao preko londonskog suda oprati biografiju njegovim novcem.

"Ova igra najbolje otkriva njih, jer kad je izgubio spor Subotić bježi od obveze. Siguran sam da će engleski Sud naći njegovu imovinu u Švicarskoj, Cipru i Crnoj Gori. Ja ću se obratiti Đukanoviću, koji je njegov prijatelj i garant, da ako Subotić ne plati, to učini 'časni' Milo Đukanović, koji nas je i upoznao,” rekao je Vijestima Knežević.

Odvjetnici Ratka Kneževića obavijestili su Visoki sud o nekretninama Stanka Subotića Caneta. Nekretnine se nalaze u Švicarskoj, Crnoj Gori i Srbiji.

Knežević: Odluka o tužbi donesena kod Đukanovića

"Već petnaest godina govorim, pišem, po najvećim svjetskim novinama, magazinima, čak i u jednom znanstvenom radu, te po najhrabrijim crnogorskim glasilima, pa i onima u Regiji, o pošasti mafije koja je zadesila Crnu Goru prije 15 i kusur godina", napisao je na svom Facebook profilu Ratko Knežević.

Napisao je i kako je u tome "tražio neko svoje iskupljene jer je toj mafiji na čelu s Milom Đukanovićem, najvećom lisicom među tzv. balkanskim državnicima prošlog vremena, omogućio, na njihovu sreću, a moju žalost, pristup Zapadu".

Knežević objašnjava kako je, nakon što mu je ubijen prijatelj 2008. godine, rekao "javno na Sudu i pred novinama sve što zna o tome i na koga sumnja". Prema njegovim riječima, "oni" su se na razne načine pokušali oprati od toga te su na kraju krenuli u tužbu pred engleskim sudovima.

"Htjeli su tom presudom oprati svoju biografiju jer se u engleske sudove ne smije sumnjati", napisao je Knežević i dodao da je plan bio da se "ismije i zauvijek pokopa" ono što je kao svjedok kazao na Zagrebačkom sudu.


"Ali, gle, što se dogodilo? Nakon tri godine suđenja, oni su - namjerno kažem ONI, a ne sam Subotić, jer je odluka o tužbi donesena je kod Đukanovića - izgubili i sada ne poštuju te engleske sudove u koje su se nadali, pa izbjegavaju platiti ove već sada pozamašne sudske troškove, u iznosu većem od pola milijuna eura.

Knežević se na kraju zapitao gdje im su im sad novci, hrabrost i bahatost, te da su oni "bijednici prve lige".

Sud odbio zahtjev za novi proces

Visoki londonski sud zaključio je u presudi kako nije dokazano da je Knežević oklevetao Subotića, a odlučeno je i da se odbije Subotićev zahtjev da se proces ponovi.

Cane je tužio Kneževića zbog svjedočenjima na suđenjima za ubojstvo Ive Pukanića, ali i zbog niza izjava objavljenih u "Danu", Monitoru" te u srpskim medijima. Knežević je na suđenju za ubojstvo Pukanića tvrdio da su nalogodavci za ubojstvo Cane Subotić i crnogorski premijer Milo Đukanović. Knežević je u intervjuima "Monitoru" i "Danu" tijekom 2009. godine tvrdio da Subotić, Đukanović i Jovica Stanišić stoje iza nekoliko ubojstava i da su naručili likvidacije Gorana Žugića, Darka Raspopovića, Blagote Sekulića, Duška Jovanovića i Ive Pukanića, piše Dan.

Pročitajte više