Maras napao Grbina: Nema rezultat, socijalnu inteligenciju, energiju ni karizmu

Foto: Pixsell/Patrik Macek

SDP-ovac Gordan Maras kritizirao je na Fejsu šefa svoje stranke Peđu Grbina te najavio da će on "otići nakon poraza i nitko neće imati ništa protiv". Marasov status prenosimo u cijelosti.

"Kada me Grbin nazvao prije tri godine, nakon lokalnih izbora i sedam mjeseci nakon raspuštanja SDP Zagreb, nazvao je da mi kaže da će me izbrisati iz članstva, odnosno da me neće ponovo upisati nakon raspuštanja članstva organizacije. To nije bilo po Statutu jer su mene kao i njega birali svi članovi SDP-a.

Pitao sam ga zašto? Nakon 24 godine i nakon toliko toga što sam dao i dobio od stranke.

On mi je odgovorio lakonski. Sa tobom se ne može surađivati.

Stvarno nisam mogao shvatiti što to znači. Blisko i dobro sam surađivao sa Ivicom Račanom, još bolje sa Zoranom Milanovićem, nešto slabije sa Berom, ali opet u granicama korektnosti.

Mislio sam da će Grbin bar imati obraza... 

Mislio sam da će Grbin bar imati obraza i staviti to na papir što mi to zamjera i za to tražiti podršku stranačkih tijela. Da bar znam zašto me želi izbrisati. Saznao sam vrlo brzo da o tome velika većina u tijelima stranke ne zna ništa i da su oni o svemu saznali iz novina. I što je najvažnije da oni ne misle tako. Sabina, Biljana, Ranko....i većina drugih nije ništa znala, znalo je tek nekoliko ljudi oko Grbina od kojih su se neki desetljećima predstavljali kao moji bliski prijatelji. Oni su mu oportunistički išli niz dlaku da bi danas bili u Saboru.

Smijurija je bila i u tome da Beru nije htio izbrisati iako se on direktno protivio odlukama stranke. Ja nisam. Smetalo mu je da ostanem nakon debakla SDP-a u Zagrebu za koji je on bio odgovoran jer nije želio da se ponovno kandidiram za predsjednika i dobijem te izbore. Bilo mu je jednostavnije mene izbrisati.

Ima socijalnu inteligenciju nula, nema energije ni karizme

Sada nakon poraza na ovim izborima on će otići i nitko neće imati ništa protiv. Čovjek koji tako osobno vodi stranku, koji ima socijalnu inteligenciju nula, ne može napraviti rezultat, pogotovo ukoliko je još uz to bez energije i karizme.

Veselim se promjenama u stranci jer može biti samo bolje. SDP je dio mog života i nikada neću biti ravnodušan prema njemu.

Želim i vjerujem da će Hrvatska dobiti bolji SDP, a građani pravu alternativu", napisao je Maras.

 

Pročitajte više