Lorencin na 1. nacionalnom Forumu obiteljskog smještaja u Opatiji

Foto: Hina

MINISTAR turizma Darko Lorencin danas će sudjelovati na prvom nacionalnom Forumu obiteljskog smještaja u Opatiji. Skup je namijenjen pružateljima usluga u domaćinstvu iz cijele Hrvatske.

U nastavku dana ministar Lorencin će sudjelovati na otvorenju programa cjeloživotnog obrazovanja "Specijalist odjela hrane i pića" koji će se održati na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Riječ je o četvrtoj generaciji polaznika, a cilj programa je popularizacija znanosti te stvaranje sinergije s turističkim gospodarstvom.

Konkurentnost hrvatskog gospodarstva uvelike ovisi o konkurentnosti radne snage, obrazovanju i specijalizaciji određenih kadrova u turizmu, a stručno usavršavanje na ovom programu traje jednu akademsku godinu i to u dva modula. Modul gastronomije podrazumijeva svladavanje znanja iz područja suvremenih gastronomskih trendova, pravilne prehrane, umijeća slastičarstva i pekarstva te marketinga u odjelu hrane i pića. Drugi je model posvećen restoraterstvu, a naglasak je stavljen na uslužne procese u somelijerstvu, restoraterstvu, baru i barskom poslovanju, kao i sigurnosti hrane, dodaje se u priopćenju Ministarstva turizma.

Pročitajte više