Lorencin pozvao Niku Bulića da se vrati s bolovanja na posao u HTZ

Screenshot: HRT

MINISTAR turizma Darko Lorencin pozvao je bivšeg direktora HTZ-a, Niku Bulića, da se vrati na posao te da nastavi s radom sukladno svojem znanju i iskustvu.

Dugogodišnji direktor HTZ-a otvorio je bolovanje, kako je tvrdio, zbog mobbinga koji nad njim vrši njegova nasljednica, sada već bivša direktorica Meri Matešić.

"Bivši direktor Niko Bulić zaposlen je na mjestu voditelja Službe za razvoj ponude Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice. U tijeku je spor s HTZ-om gdje navodi da je nad njime provođen mobing, međutim, čak i ako ga je i bilo, od razrješenja direktorice uvjeti su se promijenili te smo mu uputili službenu notu da očekujemo da nastavi s radom sukladno svojem znanju i iskustvu", navode u Ministarstvu turizma.

Još se ne zna hoće li Bulić prihvatiti poziv ministra. On je već nekoliko mjeseci na bolovanju, a sukob s Matešić kulminirao je prošlog ljeta kada je u medijima objavljeno da je od listopada 2012. do kolovoza 2013. na bolovanjima i godišnjem bio više od četiri mjeseca. Prema zakonu Bulić smije biti na bolovanju dok se spor na sudu zbog mobbinga ne riješi.
 

Pročitajte više