Lukiću 40 godina robije: Umirovljenika drogirao, oteo i zapalio u šumi

NA SUDU u Koprivnici je danas na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora nepravomoćno osuđen 33-godišnji Pero Lukić zbog teškog ubojstva zagrebačkog umirovljenika, 71-godišnjeg Hrvoja Filipovića u krajem siječnja prošle godine.

Lukić je zbog ubojstva umirovljenika optužen zajedno sa svojom izvanbračnom suprugom, 33-godišnjom Maricom Duvnjak, koje je prošle godine umrla od posljedica karcinoma. Par je nakon dugo planiranja krajem siječnja prošle godine u stanu na Pešćenici Filipoviću u sok ulio usitnjene medikamente.

Filipovićevom karticom kupili benzin

Potom su ga omamljenog iznijeli iz stana Marice Duvnjak i stavili ga u BMW 318 zagrebačkih registarskih oznaka. Na putu do šume kod Križevaca, stali su na benzinskoj postaji u istočnom dijelu Zagreba te su sa Filipovićevom karticom platili kanistar i 16 litara benzina. Nesretnog Filipovića su polili u šumi i zapalili.

Lukić se potom vratio u Zagreb i iz Filipovićevog stana ukrao video kameru i fotoaparat, a još par dana je s njegovim karticama kupovao tehničku robu i dizao novac. Nestanak nesretnog Filipovića je 31. siječnja prošle godine prijavila njegova 93-godišnja majka za koju se brinuo. Njegovo spaljeno tijelo je slučajni prolaznik pronašao u šumi Ravenščica kod mjesta Novaki Ravenski blizu Križevaca. 

Pročitajte više