Male pacijente Klaićeve bolnice oduševila policijska kujica Nera

MALE pacijente bolnice u Klaićevoj danas je oduševila policijska kujica Nera koja je u vježbi uspješno pronašla eksplozive skrivene na raznim mjestima.

Susret pacijenata i Nere dogodio se na inicijativu Udruge roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Ljubav na djelu" te uz pripomoć Zaklade policijske solidarnosti. Petnaestero pacijenata iz Klinike za dječje bolesti Zagreb Nera je sa svojom "službenom odorom" i pojasom sa znakom policije osvojila odmah pri dolasku, a njihovi usklici nisu jenjavali ni idućih sat vremena.

Djecu najviše oduševio skok preko visoke ograde


Nera je za djecu postala neosporna zvijezda kada je između desetak staklenki pronašla one s eksplozivom i petardama, a najviše ih je oduševila kada je pronašla opasne smotuljke s eksplozivom na dva mjesta u automobilu, ispod rezervnog kotača i u ventilacijskom sustavu. Djecu je dojmila i činjenica što se kujica uvijek legne pored pronađenog eksploziva te se ne miče dok joj to ne dozvoli njezin vodič.

Na, djeca kao djeca, sve te Nerine sposobnosti su ih manje ispunile oduševljenjem od činjenice da je kujica uspjela preskočiti visoku ogradu. Mali pacijenti su imali priliku fotografirati Neru te su ju na kraju smjeli i podragati.

Pročitajte više