Malena Zadranka Stephanie Milda se nakon operacije dobro oporavlja, ali je liječnik i dalje ne pušta na dug put kući!

IAKO je još prije desetak dana na Facebook grupi podrške za malenu Stephanie Milda iz Zadra objavljeno kako se djevojčica uskoro vraća kući, petogodišnja Zadranka i dalje čeka "zeleno svjetlo" od svog liječnika za dug i naporan put do kuće.

Podsjetimo, petogodišnja djevojčica iz Zadra je prije nešto više od mjesec dana u SAD-u podvrgnuta teškoj operaciji kojom su joj otklonjene malformacije na mozgu. Djevojčici je dijagnosticirana Arnold-Chiarijeva malformacija, što znači da joj je kost urastala u mozak. Stephanie je neprestano boljela glava, imala je probleme s ravnotežom, a prijetila joj je paraliza, pa i smrt. Srećom, operacija je uspjela i Stephanie više ne osjeća bol, a od operacije se odlično oporavlja.

"Primamo puno vaših upita s pitanjem kako je Stephanie. Kako ne stignemo svima odgovoriti odmah, sa zadovoljstvom vam putem ovog statusa možemo reći da je Stephanie sve bolje, krenula je na fizikalnu terapiju koja je na drugom kraju grada pa svakodnevno puno vremena u velikom gradu kao što je Chicago ode na putovanje. Bude li i dalje sve po planu, ako doktor dopusti putovanje avionom, Stephanie i mama Anita vraćaju se kući krajem ovog mjeseca. Pozdrav i hvala vam svima na podršci i brizi za malu Stephanie!", poručili su prije desetak dana svim Facebook prijateljima presretni roditelji djevojčice.



Povratak u Hrvatsku odgođen do daljnjeg

"Planirani povratak u Hrvatsku s liječenja u Chicagu malene Stephanie Milda iz Zadra, koja je svojom molbom za pomoć ujedinila hrvatsku javnost čime joj je omogućeno ovo kvalitetno i skupo liječenje u inozemstvu, odlukom liječničkog tima odgođen je do daljnjeg", navodi se u priopćenju.

"Stephanie od početka studenog u Chicagu, nakon teške i zahtjevne operacije mozga - ACM sindroma, svakodnevno polazi fizikalnu terapiju. Pregledavši Stephanie i najnovije nalaze liječnik koji je operirao Stephanie, dr. David Frim, rekao je kako oporavak napreduje, a početkom ovog tjedna propisao joj je i dodatnu terapiju koju mora proći temeljem njegovog stručnog mišljenja, a koja će uvelike doprinijeti njenom postoperativnom oporavku koji zahtjeva dugotrajne terapije", dodaje se.


"Kako je i sam prije najavljivao, Stephanie neće pustiti na zahtjevan i dugotrajan put do Europe dokle god ne bude na to u potpunosti spremna. Kazao je kako su postoperativne terapije kod Arnold Chiari malformacije dugotrajne i kako smatra da je najbolje da za sada ostanu pod nadzorom američkog liječničkog tima koji je sindrom kod malene Stephanie uspješno otklonio", navodi se u priopćenju.

"S obzirom da krajem sljedećeg mjeseca predstoji nova detaljna kontrola nakon propisanih terapija, Stephanie do daljnjega ostaje na liječenju u Chicagu, a povratak planiran za kraj ovog mjeseca odgađa se za kraj ove ili početak sljedeće godine, ovisno o krajnjoj odluci liječničkog tima i Stephanienog liječnika dr. Frima", stoji u priopćenju.



Višak novca ide drugoj bolesnoj djeci

Malena Stephanie je uspjela zahvaljujući donacijama dobrih ljudi otputovati na operaciju koja joj je spasila život, a sad kad je dobro njeni roditelji namjeravaju pomoći i drugima. U planu je i otvaranje zaklade, a na Facebook stranici podrške malenoj Stephanie objavljuju se apeli za pomoć brojnoj drugoj bolesnoj djeci.

Obitelj Milda od samih početaka kampanje za Stephanie poručuje kako namjeravaju višak novca od svote prikupljene za Stephanieino liječenje donirati u dobrotvorne svrhe za djecu kojoj je potrebno liječenje od ACM-a.

"Konačni troškovi Stephanienog liječenja u Chicagu još uvijek su nepoznati s obzirom da je u tijeku postoperativna terapija. Svako dodatno liječenje zahtijeva i dodatni trošak izvan troška same operacije. Po povratku Anite i Stephanie iz Amerike javnosti ćemo predočiti završni izvještaj, a novac koji neće biti potreban Stephanie donirat ćemo drugoj potrebitoj djeci koja boluju od ACM sindroma", rekao je Stephaniein otac Ivica koji se krajem listopada radi poslovnih obveza i školskih obveza Stephaniene sestre Melanie vratio iz Chicaga.

Pročitajte više