Maleni Mario treba pomoć građana, čeka ga teška operacija srca

Foto: Facebook

MALENI Mario Čeh Ujdur i njegovi roditelji trebaju pomoć građana. Šestomjesečnog dječaka čeka teška operacija srca, a njegovi roditelji se nalaze u financijski jako teškoj situaciji.

"Naša priča počinje 12.11.2013. godine rođenjem,tada zdravog dječaka Marija. Rođen je carskim rezom na Sv. Duhu i nakon par dana boravka u bolnici, pušten kući s ocjenom 10. Sve što su roditelji primjetili i na što su u više navrata upozoravali pedijatricu bilo je to da je Mario dosta mirnija beba, ali u tome nitko nije vidio problem.

Nakon samo mjesec dana boravka kući Mario je iznenada poplavio i počeo gubiti zrak. Mama Kristina Čeh ga je hitno odvela kod pedijatrice i od tada je,nažalost,sve krenulo po zlu...

Od pedijatrice je Marijo odmah prebačen u kola hitne pomoći,spojen na kisik i odvežen u bolnicu.
Tad su ga reanimirali zatim su ga prebacili u zaraznu bolnicu gdje su ga stavili na respirator zatim oscilator tad su mu otkazala jetra bio je na dijalizi,pa su mu otkazali bubrezi i došlo je do teškog ostecenja mozga,slijedila je sepsa i žutica i neskidljiva temperatura 41.5,zatim pothladjenost, onda je prebacen na Rebro gdje su ga operirali tj radili mu banding plucne aorte,zatim su ga pokusali skinut sa aparata al nije islo,dobio je kanilu al se pojavilo i puno bakterija,pa su ga vratili u Zaraznu,izljecili su bakterije,pa su ga vratili na Rebro.

Nakon određenih pregleda doktori su utvrdili da su Mariju pluća u katastrofalnom stanju. Nakon nekog vremena ustanovili su i problem sa srcem. Pokušavali su odvojit ga od aparata,ali nažalost nije išlo.
Problem Mariovog današnjeg stanja je upravo sve što je prošao u cijelom tom periodu,pa sve do dan danas. Dobio je sepsu,temperaturu od 41.5,došlo je prestanka rada bubrega,kroničnog oštećenja jetre,oštećenja pluća,zatajenja srca,te velikog oštećenja mozga. Doktori su tada davali male nade za ikakav oporavak,al Marijo se svojom snagom i uz Božiju pomoć izvukao iz takve krize.

Danas se nalazi u bolnici Rebro. Doktori su mu napravili operaciju podvezivanja plućne aorte,misleći da će mu taj zahvat omogućit da napokon sam udiše život. Nažalost,to nije bilo dovoljno,te su mu morali ugraditi kanilu,koju ima još uvijek i za koju se ne zna do kada će mu biti potrebna.

Sljedeći korak,onaj najopasniji,je operacija koja ga tek čeka. Zatvaranje VSD-a ( RUPA NA SRCU ), ali se doktori boje, jer mu treba u sali zaustavit srce i stavit ga na aparat. Uz to treba dobit neke iznimno rijetke ljekove koji mogu aktivirat bakterije koje mali heroj nosi u sebi .Bez njih može dobit sepsu i umrijet. Ako ga ne operirju ,tj.ako ne probaju, nema mu spasa, a i  zadnji mu je trenutak da krenem s vježbama za mozak. Marijove trenutne dijagnoze su :
LEUKOENCEFALOPATIJA ,CISTICNA H, ABC SINDROME MITOHONDRIJACISKA ENCEFALOPATIJA ,VSD RESPIRATORNA INSUFIJENCIJA ,HEPATOPATIJA, BANDING PLUCNE ARTERIJE.

Roditelji se sada, nakon pola godine Marijovog boravka u bolnici, nalaze u financijski nezavidnoj situaciji.

Ovim putem Vas pozivamo da u skladu sa svojim mogućnostima i željama pomognete obitelji Čeh Ujdur da omoguće Mariju sve što mu bude potrebno za daljnje liječenje i oporavak,na čemu Vam se unaprijed zahvaljujemo", stoji na Facebook stranice podrške mališanu "Pomoć za Mario Čeh Ujdur".

Uplate možete vršti na račun : HR3724020063102578894, otvoren u Erste banci,na ime Niko Ujdur. U svrhu uplate naznačite da se radi o pomoći za liječenje i oporavak Maria.

Pročitajte više