Maletić: S Josipovićem se Hrvatska vraća u sustav korupcije i nezakonitosti

Foto:ivanamaletic.com

HDZ-ova europarlamentarka i predjednica stranačkog Odbora za regionalni razvoj i EU fondove Ivana Maletić apsurdnom je u utorak ocijenila izjavu ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa da će ako na predsjedničkim izborima pobijedi Kolinda Grabar Kitarović zemlji prijetiti povratak na sustav korupcije i nezakonitosti, istaknuvši kako SDP kada nema rezultata, rada i uspjeha onda kreće s agresivnošću, bezobrazlukom i neprimjerenim napadima.

Nemaju rezultat pa su agresivni

"Ministar Maras o predsjedniku Ivi Josipoviću govori kao da je on predsjednik Vlade i vidi se da Josipović čitavo vrijeme vodi ovu Vladu koja nema nikakvog rezultata i uspjeha", kazala je Maletić u izjavi novinarima. Problemom smatra način rada SDP-a koji cijelo vrijeme - kad nema nikakvog rezultata, rada i uspjeha, onda kreće s agresivnošću, bezobrazlukom i neprimjerenim napadima. Maletić je kazala kako se Vlada treba posvetiti radu i pokušati izvesti zemlju iz krize, a ne ovo što rade.

"U nedostatku bilo kakvog Josipovićevog programa oni komuniciraju na ovaj način istovremeno prešućujući svoje afere. Imaju jako puno afera npr. aferu s bivšom sisačko-moslavačkom županicom Marinom Lovrić Merzel kod koje je predsjednik Josipović dolazio na privatne zabave koje su plaćene javnim novcem. Mogli bi oni malo i o tome progovoriti", rekla je Maletić.

Josipović je protiv Karamarka

Ministar Maras u utorak je na otvaranju javne rasprave o programu potpore malim i srednjim poduzetnicima rekao da predsjednički izbori nisu izbori između Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović, već su to izbori između Josipovića i Tomislava Karamarka. Smatra i da zemlji, ako pobijedi Kolinda Grabar Kitarović, prijeti povratak na sustav korupcije i nezakonitosti.

Pročitajte više