Marinkovići prijete i nude svjedocima novac za promjenu iskaza o slučaju zlostavljanja i ropstva u BiH

ISTRAGA stravičnog slučaja zlostavljanja i ropstva 19-godišnje Njemice Bettine Siegner u bosanskohercegovačkom zaseoku Karavlasi kod Kalesije i dalje traje, a bračnom paru Slavojki i Milenku Marinković prijeti 10 godina zatvora. Članovi porodice Marinković od njihova uhićenja prijete svjedocima te im nude mito u zamjenu za promjenu iskaza.

Odmah nakon što je 17. svibnja u akciji kalesijske policije nesretna Bettina spašena, a bračni par Marinković uhićen, telefonske prijetnje da će biti plaćeno 50.000 eura za otmicu njegovog maloljetnog sina dobio je Sead Makalić, susjed koji je sve prijavio policiji. Od tada njegovog sina policija odvodi u školu i iz škole vraća kući.

Dok Seadu Makaliću prijete, kako prenosi Bportal.ba, Marinkovići svjedokinju Majdu V. nastoje drugim metodama privoliti da promijeni svoje svjedočenje. Njoj je u zamjenu za pismo u kojem bi napisala kako je bila primorana lažno svjedočiti ponuđeno "petsto kila kafe", što je šifra za iznos od 5.000 konvertibilnih maraka (nešto manje od 20.000 kuna, op.a.). Ovu ponudu joj je SMS-porukom poslao Miloš Mišo Marinković, brat uhićenog Milenka, koji živi u Austriji i oženjen je sa Cathrin, sestrom Bettine Siegner. Osim što su Majdu V. pokušali podmititi, ženski dio porodice Marinković prijetio je njenoj kćeri. Sve je prijavljeno policiji.

"U svojoj izjavi nisam ništa slagala, nisam ništa ni umanjila ni preuveličala, rekla sam samo ono što sam vidjela tijekom svih ovih godina i pri tome ostajem", kazala je Majda V. za Bportal.

Pročitajte više