Markovina odustao od kandidature, 11-orica ostala u trci za splitskog gradonačelnika!

Foto: Index

DRAGAN MARKOVINA, kandidat za splitskog gradonačelnika liste Drugo lice Splita, povukao je danas svoju kandidaturu. A potpise su skupljali do sinoć u 21 sat!

"Povukao sam se, jer sam ocijenio da će u drugi krug Kerum i Ivanišević, i nema smisla da sudjelujem u unaprijed izgubljenoj bitci. Skupili smo 1.600 potpisa, kasno sinoć smo predali listu, a ja sam kandidaturu povukao jutros", kaže Markovina. 

Sutra objava u Slobodnoj Dalmaciji

Navodno je ispao i problem s adresom prebivališta, jer se Markovina prekasno prijavio u Splitu, no takvo što nije poznato predsjedniku Gradskog izbornog povjerenstva Ivici Botici, koji nam je potvrdio da je Markovina sam povukao kandidaturu.

Gradsko izborno povjerenstvo u Splitu provjerilo je liste do 16 sati. Za verificiranje i objavu imaju inače 48 sati od zaključenja prijava, što je bilo sinoć u ponoć. Taman dovoljno vremena da liste i kandidati osvanu sutra u Slobodnoj Dalmaciji. 

U trci za splitskog gradonačelnika ostalo je tako 11 kandidata. Ima li možda netko koga će Markovina preporučiti svojim biračima?

"Nema", kratak je bio Markovina.

11 kandidata i 22 liste

Osim Keruma i Ivaniševića, kandidata dva velika desna bloka okupljena oko HGS-a i HDZ-a, u Splitu se za gradonačelničku fotelju natječu još Ivo Baldasar iz SDP-a, Marijana Puljak, Anđelka Visković, Sanja Bilač, Hrvoje Tomasović iz HDSSD-a, Tomislav Zaninović, Damir Vidošević na listi don Ivana Grubišića, Pero Vučica iz Hrasta, Marijo Popović iz HSP-a. 

Za Gradsko vijeće Splita natjecat će se 22 liste. Uz već spomenute kandidate, njihove stranke i liste, tu su još i Hrvatski laburisti, ASH, Jadranski socijaldemokrati, AHSS, Dalmatinski demokrati, lista Nenada Gaćine, Socijalistička partija Hrvatske, SRP, lista Zvonimira Pavlinovića i Akcija mladih.

Nikad veća gužva.

Šest kandidata za župana, 16 lista za županijsku skupštinu

Za župana splitsko-dalmatinskog ipak ima manje kandidata, no duplo više nego na izborima 2009. godine. Šest.

Svakako je najveće iznenađenje da nema kandidata SDP-a. Šef županijske organizacije Arsen Bauk kaže da je to zato jer njihov kandidat nikada nije imao uspjeha, no mnogi drže da je posrijedi pakt s don Ivanom Grubišićem, koji slovi za najvećeg oponenta zvijezdama desnice, Zlatku Ževrnji iz HDZ-a te Nevenki Bečić iz HGS-a. 

Prolaz će tražiti i Luka Roguljić iz HDSSD-a te dosad politički potpuno nepoznati Ivan Župić iz HSP-a te Ivica Grković iz Hrasta.

Za županijsku skupštinu natječe se inače 16 lista.

Pročitajte više