Matešić odlazi s čela HTZ-a?

Foto: Hina

TURISTIČKO vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na sjednici treba ocijeniti izvješće o radu direktorice Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić.

Dan uoči navodno gotove smjene Matešić s čela HTZ-a ministar Darko Lorencin upitan za komentar tek je odgovorio.

"Isto kao i sve ove dane do sada", bio je štur.

A tada je Lorencin, uz ostalo, na pitanja o planiranoj smjeni Matešić lakonski odgovarao kako je njeno izvješće o radu dobio, ali ga još nije stigao pročitati. Pritom je uputio na Turističko vijeće koje izvješće konačno i 'amenuje' ili odbacuje te tako odlučuje o poziciji direktorice. Lorencin nije bio rječitiji ni na tvrdnju Damira Kajina da je smjena motivirana željom da se ovlada novcem HTZ-a preko dviju konzultantskih tvrtki.

"S jedne strane se gospođu Matešić želi degradirati, postaviti novog izvršnog direktora koji bi joj bio nadređen, a ona da ostane operativni direktor Hrvatske turističke zajednice i da više ne upravlja s nekih 70-80 milijuna kuna godišnjeg proračuna HTZ-a, na koji su se neki 'mački', da se tako izrazim, da im ne spominjem imena, očigledno bacili kao na plijen", rekao je nezavisni Kajin koji se zapitao i tko doista vodi Ministarstvo turizma.

"Ako me gospodin Kajin u tom svjetlu kritizira, ja sam zadovoljan", komentirao je Lorencin.

Inače, izvješće o radu direktorice Glavnog ureda HTZ-a u 2013. dobilo je pozitivnu ocjenu Nadzornog odbora. Hoće li unatoč spekulacijama i Turističkog vijeća, ostaje vidjeti.
 

Pročitajte više