Matić: Prije su plazili po meni, a sada mi viču - "ubij ga", to je vrhunac licemjerja

Screenshot: Jabuka TV

GOSTUJUĆI u emisiji Veto na Jabuci TV ministar branitelja Predrag Matić izjavio je u srijedu navečer da među veteranima i invalidima koji prosvjeduju pred ministarstvom ima podosta licemjerja.

"Više od pola ljudi je plazilo prije po meni, a sada mi viču kad prolazim 'ubij ga', stišću zube i okreću leđa. To se zove vrhunac licemjerja, ali i ti i svi su pozvani da razgovaraju kao što su i prije razgovarali," rekao je Matić uz ocjenu da se invalidima i veteranima manipulira. 

"Manipulirani su i vide u meni svog neprijatelja. Nitko ne osporava stopostotnim invalidima njihove zasluge i dug koji postoji prema njima, ali oni su iskorišteni," kaže ministar.

Matić je potom povukao paralelu između aktualnih prosvjeda u Hrvatskoj i onih koji su prije 90-ih potresali Rusiju.

"Tamo stanu u red i pitaju što se čeka, najprije su se okupili i sad artikuliraju zašto su se skupili. Onaj tko ih je okupio nije im rekao zašto su se okupili. Ma, hvala im, mislim da su udarili na najjaču kariku u Vladi, jer je u našem ministarstvu sve ispunjeno. Uvijek sam radio za dobrobit branitelja," rekao je.   

Žaljenje zbog prihvaćanja ministarske dužnosti      

Ministra smeta i što pojedini veterani i invalidi propitkuju njegov ratni put i služenje domovini. 

"U napadu na današnji dan uništio sam pet tenkova o čemu može svjedočiti 30 ljudi, mene komentiraju branitelji iz Splita, Zadra koji tamo nisu bili," dodao je.

Na kraju emisije, ministar se ispričao Bojanu Glavaševiću što ga je pozvao u tim i tako mu prekinuo mirnu karijeru.

"Odradit ću mandat pošteno do kraja, ali braniteljima se više nakon toga neću nikada baviti. Baciti ću i karticu sa svojim brojem kojeg ima na tisuće branitelja koji su me uvijek mogli zvati za pomoć. Bavit ću se turizmom u politici u Saboru i konačno svojom obitelji. Požalim svaki dan što sam prihvatio biti ministar."

Borba za Veljka Marića

Na pitanje o sudbini Veljka Marića ministar  odgovara da je prije mjesec dana u Mostaru tu temu otvorio u razgovoru s Tomislavom Nikolićem.

"Rekao sam predsjedniku Srbije da ću ja Veljka Marića dovesti svojim automobilom na svako ročište u Srbiju, ali neka kaznu služi u Hrvatskoj. Vidjet ćemo što će dalje biti, nećemo odustati od njega," poručio je ministar na kraju gostovanja u emisiji Veto na Jabuci TV.

Pročitajte više