Maturanti oprez: Završava rok za prijavu ispita državne mature!

Screenshot: drzavnamatura.skole.hr

ZAVRŠAVA rok za prijavu ispita državne mature u ljetnom roku školske godine 2012./2013. godine.

U 23.59 sati završit će prijava ispita državne mature. Polaganje državne mature u ljetnom roku ove školske godine provodit će se od 21. svibnja do 11. lipnja. U cijeloj državi državna matura bit će održana u isto vrijeme, pod jednakim uvjetima i kriterijima za sve učenike. Ispite državne mature u suradnji sa školama organizira i provodi vanjsko tijelo - Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Polaganju mature pristupaju svi učenici gimnazija kao i četverogodišnjih strukovnih i umjetničkih škola koji namjeravaju upisati studij na fakultetu, a koji su s uspjehom završili četvrti razred.

Rok za dostavu dokumentacije potrebne za prijavu ispita državne mature Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja (za kandidate koji su prijavili ispite i imaju obvezu slanja dokumentacije) te potpisanih prijavnica za ispite državne mature završava 15. veljače 2013.

Prošle godine državnu maturu prijavilo je 37 838 maturanta koji su polagali 244 385 ispita državne mature, a najviše je ispita bilo prijavljeno iz - matematike.
 

Pročitajte više