Mećava iz Hrvatske stigla u Srbiju: Vojvodina "odsječena od svijeta"

Foto, video: RTS

MEĆAVA koja je jučer zahvatila Hrvatsku, "preselila" se tijekom dana i u Srbiju gdje je također paralizirala promet i mnogi su po desetak sati čekali pomoć u kolonama, a neki se od jučer nalaze u koloni! U Novom Sadu, kako piše Beta, snijeg je padao čak 30 sati, prestao je padati jutros oko deset sati! Gradonačelnik Novog Sada pozvao je građane i privatne tvrtke da se pridruže gradskim službama u čišćenju snijega.

 

Jedna Novosađanka ispričala je srpskoj agenciji kako je krenula na posao jučer u 17 sati, a stigla je jutros u četiri sata! Neki još od sinoć stoje u koloni dugoj više od deset kilometara na autocesti kod Feketića. U pomoć zimskim službama u nekim dijelovima Srbije stigla je i vojska.

Na cestama Vojvodine tijekom noći iz vozila koja su ostala u snijegu evakuirano je dvjestotinjak osoba. Jutros su prema najugroženijim dijelovima, Feketićima i Bačkoj Topoli, krenuli i autobusi koji će evakuirati žene i djecu koji se nalaze u koloni automobila od sinoć i čekaju da se ceste raščiste.

Iz nadležnih institucija upozoravaju građane da ne kreću na put.
 

 

Pročitajte više