Medicinska sestra, "ubojica djece", izlazi iz zatvora nakon odsluženja samo trećine kazne?!

Foto: Guliver Image/ Getty Images 

GENENE ANNE JONES (63), medicinska sestra koja je osuđena na 99 godina zatvora zbog ubojstva djeteta, a za koju se pretpostavlja da je ubila još 46 djece, biti će 2018. puštena iz zatvora, prenosi ABC News.
 
14. svibnja 1984. Jones je optužena zbog ubojstva 15-mjesečne Chelsea McClellan u pedijatrijskoj klinici gdje je radila kao medicinska sestra. 
 
"Držala sam Chelsea u rukama kada joj je Jones dala injekciju u lijevu nogu. Dijete je odmah počelo otežano disati. Pokušala je reći moje ime, no nije uspjela. Bila sam strašno uzrujana", tvrdi Petti McClellan, majka preminule djevojčice. 
 
Sud je potvrdio da je Jones djetetu dala smrtonosnu dozu relaksanta za mišiće. Uz osudu za ubojstvo djeteta, Jones je osuđena za još jedan napad na dijete koje je na sreću uspjelo preživjeti. Za dva je slučaja dobila 99 godina zatvora.
 
No, cijeli slučaj nadilazi ova dva incidenta. Ron Sutton, tužitelj koji je uspio ishoditi osudu za Jones, tvrdi da se iz cijele istrage može zaključiti da je medicinska sestra odgovorna za smrt 11 do 46 djece: "Bio sam prisutan za vrijeme istrage kada su istražitelji naveli te brojke, to mogu potvrditi". 
 
Majka preminule Chelsea strahuje za situaciju koja će nastati 2018. godine kada Jones izađe iz zatvora zbog zakona koji omogućuje ranije puštanje zatvorenika zbog uzornog ponašanja: "Sama pomisao da će serijski ubojica slobodan hodati po SAD-u najluđa je stvar koju mogu zamisliti". 
 
Jones bi trebala biti puštena 24. veljače 2014. godine nakon odsluženih 35 godina što je negdje oko trećine ukupne kazne. 
 
McClellan najavljuje borbu za produženje zatvora za monstruoznu medicinsku sestru. 

Pročitajte više