Merčepov suborac: U paviljonu 22 nije bilo nikakvih kaveza, zatvora i bodljikave žice

NA SUĐENJU Tomislavu Merčepu svjedočio je Siniša Rimac, jedan od pripadnika njegove postrojbe. Rekao je da Merčepa nije vidio u Pakračkoj poljani. gdje su počinjena brojna ubojstva.

"Merčep je bio sekretar za narodnu obranu Vukovara, a otac i ja samo se prijavili kao dragovoljci za obranu grada, pa smo u zapovjedništvo dolazili po materijalna sredstva. Merčepa sam viđao po gradu, no nisam imao kontakata s njim jer je on iz grada otišao u kolovozu 1991. godine", kazao je Rimac.

Rimac, inače i sam osuđen na osam godina zatvora zbog ubojstva Aleksandra Saše Antića, kaznu nije izdržao do kraja jer ga je 2010. pomilovao predsjednik Stjepan Mesić. Na današnjem je ročištu na većinu postavljenih pitanja odgovarao s "ne sjećam se". Ipak, sjećao se paviljona 22 na Zagrebačkom velesajmu. Demantirao je da je tamo bio zatvor za srpske civile.

"Što se tiče nekakvih kaveza, zatvora, bodljikave žice, nekih fortifikacijskih ili zaštitno-sigurnosnih elemenata, tamo ničega nije bilo", svjedočio je Rimac.

Tvrdi i da nikada nije sudjelovao u uhićenjima srpskih civila te da je o predmetu ovog kaznenog postupka sve doznao isključivo iz medija.

Pročitajte više