Meteoalarm: Na sjevernom Jadranu i sjeverozapadu zemlje moguće jako nevrijeme

Foto: Hina

U UNUTRAŠNJOSTI zemlje te na sjevernom Jadranu sutra će prevladavati promjenjivo oblačno, povremeno uz kišu, lokalne pljuskove i grmljavinu. Oborine mjestimice mogu biti obilnije.

U Dalmaciji će biti djelomice sunčano na njenom sjevernom i srednjem, a pretežno sunčano na južnom dijelu. U većem dijelu kopnene Hrvatske vjetar će biti slab, južnih smjerova, samo će u gorskoj Hrvatskoj u prvom dijelu dana biti umjerenog jugozapadnjaka. Na Jadranu će puhati slabo i umjereno jugo i jugozapadni, mjestimice i južni vjetar koji će u drugom dijelu dana okretati na sjeverne smjerove.

Temperature će u jutarnjim satima biti malo više nego prethodnih dana, s vrijednostima od 12 do 17°C na kopnu te između 19 i 23°C na moru. Danju kopnene predjele očekuje većinom između 18 i 25°C, a morske od 23 na sjeveru do 29°C na jugu.

Meteoalarm je izdao žuto upozorenje za područje Istre, Rijeke, Gorskog Kotara, Like i sjeverozapad unutrašnjosti. Tijekom srijede na tim su područjima moguća izraženija grmljavinska nevremena i pljuskovi.

U većini će predjela kiša prestati u noći na četvrtak. Danju će biti djelomice sunčano uz promjenljivu ali ponajviše umjerenu naoblaku. Najviše sunčana vremena i dalje se očekuje u Dalmaciji, osobito na njenom južnom dijelu ali će na krajnjem istoku Slavonije također biti tek malo oblaka. Vjetar će u kopnenoj Hrvatskoj biti slab, sjevernih i istočnih smjerova. Jutarnje temperature zraka kretat će se od 10 do 15°C na kopnu te između 18 i 22°C na moru. U najtoplijem dijelu dana kopnene predjele očekuje između 20 i 25°C, morske od 25 do 30°C. Na krajnjem jugu ponegdje bi moglo zagrijati i stupanj-dva iznad 30°C.

Pročitajte više