Milanović: Prvi puta čujem da bi mogli smanjiti plaće u javnom sektoru. Nema toga!

Foto: FAH

PREMIJERA MIlanovića u Gunji nisu zaobišla ni pitanja o aktualnostima u zemlji pa je tako dematirao nagađanja o smanjenu plaća u javnom sektoru.

Premijer je odbacio nagađanja da Vlada razmišlja o smanjenju plaća u javnom sektoru. Štoviše, dogovara: "Za ovo prvi put čujem".

Milanović o kriminalnom kriminalu

Na najave povećanja neoporezivog dijela dohotka kazao je kako je pitanje poreza 'vječno političko pitanje'. Milanović smatra da Hrvatska ima nerazrađen porezni sustav, zbog čega se želi srednjem sloju omogućiti da im u plaći ostane više novca koji će potom oni trošiti i od čega će i država imati koristi'. Dodao je i kako želi da se tzv. srednji sloj izuzme od porezne presije, a da se pritisne visok sloj i bogati.Premijer je komentirao i napise da će se državljanstvo davati investitorima. Hoće li to biti mamac za kriminalce?, pitali su novinari.

"Za mene postoji kapital koji je kriminalnog porijekla, koji je rezultat kaznenog dijela i u mjeri koju nas tjera međunarodna pravna suradnja mi moramo bit strogi i to nedopustit' . Tko želi investirati nešto i doprinijeti bogatstvu i prosperitetu sredine u koju dolazi, države pod određenim uvjetima daju i državljanstvo. To nije definitivna odluka i o tome razgovaramo", rekao je premijer.

 

Pročitajte više