Milanović ga smijenio zbog kritike: Ferdelji kreće u utrku za gradonačelnika Zagreba

HSS i HSLS su poslali pozivnicu za nedjeljno predstavljanje zajedničkog kandidata za gradonačelnika Zagreba.

Iako će ga nominirati dvije stranke, Vladimir Ferdelji će za čelno mjesto glavnog grada krenuti kao nezavisni kandidat, dok će mu kandidati za zamjenike biti HSLS-ovac Vjekoslav Jeleč i HSS-ovac Nenad Matić. "Trojac za Zagreb" u nedjelju će predstaviti predsjednici HSS-a i HSLS-a Branko Hrg i Darinko Kosor.

Kritizirao Vladu pa ga Milanović smijenio

Vladimir Ferdelji je imao kratku epizodu u "Kukuriku Vladi" koja je trajala samo par tjedana prije nego je smijenjen dogovorom premijera Zorana Milanovića i tadašnjeg ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatka Komadine.

Razlog za Ferdeljijevu smjenu sa mjesta pomoćnika ministra bile su javne kritike Vlade Zorana Milanovića da joj fali hrabrosti za oštre rezove javne potrošnje. Tada je Milanović izjavio da "ne traži pokornost, već lojalnost". Ferdelji je nakon toga na funkciji predsjednika Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika često kritizirao poteze Vlade.

U svibnju se pojavio i na konferenciji za novinare HSLS-a kada je rekao da je loše što se u strankama traže ljudi koji Hrvatsku trebaju izvući iz krize zato što stranke nemaju dovoljan broj kvalitetnih ljudi.

Pročitajte više