Milanović o izborima u Vukovaru: Vjerojatno će sad i natpis HDZ-a biti na ćirilici

Foto: Hina

PREMIJER Milanović je danas, komentirajući u Gunji rezultate izbora za vukovarskoga gradonačelnika, na kojima je pobijedio Ivan Penava (HDZ), ocijenio kako će sad ćirilica prestati biti tema te da će " vjerojatno i natpis na HDZ-u biti na ćirilici."

"Izbori su bili demokratski. Nije nijedan glas ukraden. Ako su ljudi došli autobusom, a imaju pravo glasa i sve je po zakonu, došli su autobusom", rekao je, dodajući kako od onih koji su "za dlaku dlake" dobili izbore očekuje da shvate posao odgovorno, a ne, kako je istaknuo, "huškački kako su se ponašali do sada". Poručio je da će se prava manjina u Vukovaru poštovati kao do sada jer za njih jamči hrvatska Vlada.

"Hrvatski zakoni će se provoditi, i to svatko, pa i oni koji su dobili izbore, mora shvatiti, ali sada očekujem i ovako i onako da potpuno promijene ploču. Sad će to prestati biti tema i sad će vjerojatno i natpis na HDZ-u biti na ćirilici. Sto posto", ustvrdio je Milanović.

"Bolje ćemo koristiti EU fondove"

U vezi s godišnjicom hrvatskog pridruživanja Europskoj uniji, rekao je kako je Hrvatska vrlo solidna u korištenju europskih fondova i bit će u tom segmentu još bolja.


"Spadamo u organiziranije nove članice EU", ustvrdio je Milanović i dodao da Hrvatska od Europske unije treba uzeti svaki euro i kunu koju može jer je sve do godinu nada unazad većinu svojih velikih potreba financirala sama.

"Za ono malo što tražimo bit ćemo jako uporni. Tu mislim i na neke velike infrastrukturne projekte kao što je Pelješki most i na niz drugih projekata koji nisu tako vidljivi, ali znače puno određenim sredinama", rekao je, dodajući kako je cilj Vlade da sve javne investicije u najkraćemu mogućem vremenu potpuno izađu iz hrvatskog proračuna.

Ocijenio je da je Hrvatska u posljednje 2,5 godine postala mnogo uređenija država s "puno manje korupcije" te je istaknuo kako vjeruje da u općoj ocjeni rada Vlade moraju prevladavati činjenice, "pa makar i za dlaku".

"Pokušavamo neke stvari promijeniti, definitivno više nego itko do sada, ali to očito nije dovoljno na način da bi zadovoljilo mene, ali vjerojatno i većinu građana Hrvatske, ali alternativa je stagnacija i povratak na staro, a zna se što je staro - potrošnja, rasipanje i pljačka. Dok sam ja predsjednik Vlade, tako neće biti", poručio je Milanović.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović danas je bio na poplavljenom području županjske Posavine, a obišao je Rajevo Selo i Gunju.

Pročitajte više