Milanović o nedolasku na misu za Domovinu: To je privatna stvar vjernika, na Božić idem jer to smatram civiliziranim

PREMIJER Zoran Milanović na početku današnje sjednice Vlade prokomentirao je svoj nedolazak na tradicionalnu misu za Domovinu, koju je povodom Dana državnosti u ponedjeljak, 25. lipnja, zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio u crkvi Sv. Marka na zagrebačkom Gornjem gradu. Podsjetimo, iako je agnostik, za razliku od Milanovića, hrvatski predsjednik Ivo Josipović bio je na misi.

Milanović je danas kazao kako su odlasci na mise privatna stvar svakog vjernika te kako on na mise dolazi samo za Božić - jer to smatra "civiliziranim". "Osobno sam odlazio na mise, i odlazit ću dok sam premijer, na katolički i pravoslavni Božić, jer to smatram civiliziranim i zbog osjećaja bliskosti s građanima. Vjera je privatna stvar. Mise su za vjernike, a ja nisam vjernik", kazao je Milanović.

O odnosima s Kaptolom je nadodao: "Mi sa svoje strane konopac nećemo zatezati. O svemu informiramo i informirao sam unaprijed ljude koji to trebaju znati. Ako bih otišao na misu, otišao bih prvenstveno iz osobnog poštovanja prema kardinalu. Međutim kako nisam vjernik, ne želim da se ovakve situacije pretvore u čisti, grubi i bezdušni protokol. Dakle, mise su za vjernike ", rekao je premijer.

Pročitajte više