Milanović o promjeni Holy - Zmajlović: Ovo je vječna borba za istinu

DOBRODOŠLICU novom ministru zaštite okoliša i prirode Mihaelu Zmajloviću poželio je na samom početku sjednice Vlade premijer Zoran Milanović. Drago mu je, kaže, što dolazi ali mu nije drag način na kojeg je do toga došlo, odnosno sve što je imenovanju Zmajlovića prethodilo.

"To je politika ove Vlade, odnosno ako mogu biti toliko slobodan i moja politika. To je kompleksan problem o kojem smo jučer razgovarali u Hrvatskom saboru. Nadamo se i vjerujemo da će hrvatski građani shvatiti o čemu se tu radi, koji su standardi i koja su mjerila prema kojima mjerimo bez obzira na potpuno legitimne pokušaje zastupnika da to prikažu drukčije. Ovo je vječna borba za istinu", rekao je Milanović te još jednom poželio dobrodošlicu Zmajloviću.

Zmajlović predao vlast u Jastrebarskom

Jutros je na konferenciji za novinare koja se održala u Gradskoj vijećnici u Jastrebarskom, dosadašnji gradonačelnik Mihael Zmajlović, a sada ministar zaštite okoliša i prirode, i službeno predao vođenje Grada u ruke svojem dugogodišnjem suradniku, zamjeniku Zvonimiru Novoselu.

Slijedom jučerašnjeg imenovanja Mihaela Zmajlovića novim ministrom zaštite okoliša i prirode, a koji je od 2009. godine obnašao funkciju gradonačelnika Grada Jastrebarsko, sprovedena je zakonska procedura promjene u izvršnoj gradskoj vlasti, budući da preuzimajući ministarsku dužnost, Mihael Zmajlović nema pravo ostati na ostalim odgovornim funkcijama. Logičan izbor pao je na Zmajlovićeva najbližeg suradnika, dosadašnjeg zamjenika Zvonimira Novosela koji je tom prilikom kazao:

"Mihael je moj dugogodišnji ne samo suradnik, već i prijatelj, i ponosan sam što je Vlada RH prepoznala njegov rad. Bilo mi je zadovoljstvo surađivati sve ove godine, a iako mi je žao što odlazi, uvjeren sam da će s jednakim žarom voditi Ministarstvo, kao što je bilo slučaj i s gradom. Ovim trenutkom Jaski garantiramo kontinuitet i nastavak rada na svim važnim projektima na kojima smo radili posljednje tri godine. Ovih dana počinju radovi na nastavku uređenja Perivoja Edrody, pred nama je početak izgradnje prometnice GG1 (pruga-Radnička), najavljujem početak radova na gradnji novog vrtića u Desincu, a također i toliko čekane mrtvačnice u Gorici Svetojanskoj. Također, projekte nadvožnjaka i nove osnovne škole doveli smo do faze kad više nije upitna njihova realizacija. Svi moramo imati samo jedan cilj, a to je Bolja Jaska!."

Mihael Zmajlović istaknuo je kako je zahvalan na povjerenju koje mu je ukazao Predsjednik Vlade i Sabor RH te da nema nikakvih bojazni za daljnje uspješno vođenje Grada od strane Zvonimira Novosela.

"Zvonko je uz mene od početka, ima stručnost, potrebno znanje i iskustvo te bolje nego itko može preuzeti vođenje Grada u kojem je više od deset godina. Siguran sam da će se svi naši planirani projekti te zacrtani ciljevi uspjeti ostvariti, a da će rezultati suradnje Zvonka sa zamjenikom Stipom Bučarom i ostalim djelatnicima u Gradu ostati i dalje na zavidnoj razini.“, izjavio je novi ministar zaštite okoliša i prirode, Mihael Zmajlović.

Pročitajte više