Milanovićev odgovor Bozaniću: Naše su namjere dobre i plemenite

Foto: Admir Buljubašić / Cropix

"JEDINO što mogu reći je da su naše namjere dobre i plemenite", izjavio je Zoran Milanović komentirajući božićnu propovijed kardinala Josipa Bozanića.

Milanović je Bozanićevoj božićnoj misi nazočio u pratnji supruge. U zagrebačkoj katedrali sa suprugom je bio i Ivo Josipović. Ni premijer ni predsjednik nisu katolici; Milanović se deklarira kao ateist, a Josipović kao agnostik.

Josipović i Milanović čestitali su Božić svima koji ga slave. "Božić je dan mira, ovo su dani kada bi svi trebali biti malo više skupa, koliko je god to moguće", rekao je Milanović.

Milanovićev pomirljiv odgovor

No, proslava Božića ostala je u sjeni rasprave oko uvođenja zdravstvenog odgoja u škole, čemu se crkva žestoko protivi. Milanović, nažalost, u svom odgovoru na Bozanićev napad nije bio ni blizu tako odriješit kao ministar obrazovanja Željko Jovanović.

"Naše namjere su dobre i plemenite. Ne kažem da možda neki puta u tom nastojanju da se učini dobro čovjek ne pogriješi, ali vjerujem da radimo pravu stvar", pomirljivo je izjavio Milanović.

Josip Bozanić - homofob u haljini

Podsjećamo, Bozanić se u svojoj propovijedi referirao na Milanovićevu izjavu da je "uvođenje zdravstvenog odgoja u škole stvar higijene". Bozanić kaže da to nije stvar higijene nego svjetonazora. Također je poručio da vjernici imaju pravo odlučivati što će im djeca učiti u školi.

Bozanić je ovoga puta prilično neuvijeno dao do znanja što crkvi smeta. Zdravstveni odgoj, kako kaže Bozanić, crkva podržava, ali ne žele da se djecu uči "rodnoj ideologiji koja proturječi kršćanskom svjetonazoru". Drugim riječima, za crkvu gay - nije OK.

Pročitajte više