Milanu Kalajžiću 15 godina zatvora za ubojstvo Omišanke Nataše Božić

MILAN KALAJŽIĆ osuđen je u Splitu nepravomoćno na 15 godina zatvora zbog teškog ubojstva Omišanke Nataše Božić. Prošlo ljeto ubio ju je pijan na kućnom pragu pred dvojicom maloljetnih sinova. Ispalio joj je hitac u prsa iz lovačke puške, a potom je i sebi pokušao presuditi. Ispalio je hitac i sebi u čeljust. Što se dogodilo, doznao je tek 15 dana poslije kada se probudio u bolnici.

Sutkinja Katija Blaće navela je kako nije bilo nikakvih dokaza koji bi potkrijepili Kalajžićevu priču kako je Nataša Božić spiskala njegovu cjeloživotnu ušteđevinu. "Sasvim je neživotno da bi netko nekome dao toliko novca bez ikakve potvrde", konstatirala je sutkinja Blaće. 

Sve je slutilo na tragediju, a policija ga pustila par sati uoči ubojstva...

Dva dana uoči tragedije Kalajžić je Božić poslao niz SMS poruka uznemirujućeg sadržaja. Pisao je da kraj svega, da će se ubiti, da bolje da ga prijavi policiji. Na dan tragedije policija ga je privela jer je prijetio pred Natašinom zgradom da će se ubiti iz puške za omamljivanje stoke. Izmjereno mu je više od 2 promila alkohola. Podataka o alkoholiziranosti nakon ubojstva nema, ali pretpostavlja se da se radilo o visokoj koncentraciji alkohola, s obzirom da je nakon privođenja Kalajžić nastavio piti. Nakon par sati pojavio se pred Natašinom zgradom s lovačkom puškom...

Dobro je znao što radi...

Psihijatrica je ustanovila da je Kalajžić bio smanjeno ubrojiv, no sutkinja Blaće upozorila je da je dobro znao što radi.

"Dvaput je zvonio na parlafon Natašine susjede koja mu nije htjela otvoriti. Ipak, našao je načina kako da uđe u zgradu. Ulazna vrata stana je provalio, premda su bila dvaput zaključana. Nije ga bilo briga što je Natašu Božić ubio pred njenim sinovima. Tek kada ju je ubio, rekao im je da se sklone", kazala je sutkinja. 

Ubojstvo je počinjeno iz osobito niskih pobuda. "Kada nije uspio nastaviti vezu, ubio ju je na grub i brutalan način pred djecom", zaključila je sutkinja Blaće. 

Kalajžiću je propisano i obaveno psihijatrijsko liječenje. Presudu je saslušao bez reakcije.

Pročitajte više