Mimohod u Čakovcu za Dinu Molnara okupio više od 350 ljudi: "Želimo istinu o njegovoj smrti!"

Foto: Čitatelj Indexa D. Peras

DANAS se u Čakovcu održao mimohod u čast preminulom policajcu Dini Molnaru koji je, kako tvrdi policija počinio samoubojstvo. No, je li zaista počinio samoubojstvo, a ako jest jesu li za to krivi njegovi nadređeni, pitaju se njegovi bližnji.

Naime, Molnarova majka kazala je kako joj je sin jednom prilikom rekao kako nikad ne bi digao ruku na sebe, a od kuće je otišao bez ikakvih naznaka da bi si mogao oduzeti život. Također, pitaju se gdje je nestala torba s dokumentima koju je prilikom odlaska sa sobom mladi policajac uzeo sa sobom i zašto nije vraćena roditeljima. U torbi su bili papiri koji navodno dokazuju na koje se sve načine nad njim provodio mobing te kako su njegovi nadređeni radili mimo pravila.

No, istraga oko toga ustvrdila je kako su tek trojica policajaca počinila neke propuste te je protiv njih pokrenut stegovni postupak, dok su sve ostale pritužbe Molnara odbačene!

"Želimo istinu, želimo temeljitu istragu", kazao je za Dnevnik HTV-a jedan od organizatora mimohoda. Molnarova susjeda i prijateljica kazala je kako su zajedno odrasli te da je Dino bio druželjubiv i dobar.

Na kraju mimohoda na kojem je bilo više od 350 ljudi, okupljeni su zapalili svijeće ispred sjedišta međimurske policije.

Pročitajte više