Ministar Kotromanović na sastanku ministara obrane jugoistočne Europe u Crnoj Gori

Foto: Hina

MINISTAR obrane Republike Hrvatske, Ante Kotromanović sa suradnicima boravit će od 14. do 17. listopada 2014. godine u Crnoj Gori, gdje će se održati sveobuhvatni regionalni sastanak ministara obrane, CRM (Comprehensive Regional Ministerial). U petak će posjetiti i Ministarstvo obrane Crne Gore.

Sveobuhvatni regionalni sastanak obuhvaća susrete ministara obrane i dužnosnika za obrambenu politiku po pitanju nekoliko regionalnih inicijativa: Američko-jadranske povelje (A-5), Foruma ministara obrane zemalja jugoistočne Europe (SEDM South East Defence Ministerial Initiative) i Političkih direktora za obrambenu politiku zemalja zapadnog Balkana (WBDPD Western Balkans Defence Policy Directors), priopćeno je iz MORH-a.

U okviru Američko-jadranske povelje raspravljat će se o održavanju interoperabilnosti kroz regionalna partnerstva, posebice u slučajevima upravljanja u kriznim stanjima, te o Afganistanu nakon ISAF-a i mogućnostima zajedničke suradnje.

Na marginama sastanka, Ministar Kotromanović održat će niz bilateralnih sastanaka, među ostalim s ministrima obrane Republike Slovenije, Bosne i Hercegovine i Republike Kosova, a nakon toga posjetit će i Ministarstvo obrane Crne Gore, gdje će se uz ministricu obrane Milicu Pejanović-Đurišić susresti i s predsjednikom Vlade Crne Gore, Milom Đukanovićem, dodaje se u priopćenju MORH-a.

Pročitajte više