Ministarica zadovoljna obnovom, Gunjanac poziva: Pogledajte, prozori su mi puni vode

Foto: Index

OBNOVA kuća u Gunji ide prema planu. Nakon kratke stanke zbog vremenskih uvjeta, nastavljeno je s radom, a do sada je obnovljeno više od 1350 kuća, rekla je ministrica graditeljstva i prostornog uređenja, Anka Mrak Taritaš za Antenu Zagreb danas u Gunji.

"Imali smo malu stanku koja je počela negdje oko Božića zbog vremenskih uvjeta. Koristimo lijepe trenutke da se radovi nastavljaju i otprilike 2000 zgrada koji su u obnovi za koje je donešena odluka, preko 1350 kuća je obnovljeno, neki su već uselili, neki će useliti. Ide onim hodom koji smo planirali," rekla je Mrak Taritaš.

Ne zna se točan broj ljudi koji žive u kontejnerskim naseljima, a problem je što tamo žive i 54 obitelji koji su bili podstanari ili strani državljani ili su se našli na privremenom radu. Ministrica kaže da sve te podstanare planiraju preseliti u državne ili općinske stanove.

"Država mi nije htjela zamijeniti prozore koji su bili pod vodom"

No, Sefedin S. iz Gunje nije zadovoljan kako je obnovljena njegova kuća. Prozori su mu bili mjesec dana u vodi no, tvrdi, država mu ih nije željela zamijeniti.

"Zamijenili su mi samo jedan prozor i jedna vrata. Ostalo je još osam prozora i jedna vrata koja su bila čitava u vodi. Sad se ne mogu zaključati. Sve je unutra puno vode", požalio se Sefedin.

Da dokaže svoje tvrdnje objavio je snimke na Facebooku. Probušio je s bušilicom jedan prozor i iz njega je krenula voda. Iscurilo je barem pola litre tekućine.

 
 
 

Pročitajte više