Ministarstvo financija uhvaćeno u laži: Lagali da zaštite Linićevu desnu ruku!

Screenshot: HRT

INDEX je u petak objavio kako je tvrtka pomoćnika ministra Linića Branka Šegona dobila kredit HBOR-a u iznosu od 31,2 milijuna kuna te da je za kredit jamčio i osobnom imovinom Linićev pomoćnik, ujedno i najbogatiji SDP-ovac.

U tekstu smo naveli kako  prema podacima iz Sudskog registra tvrtkama Branka Šegona, upravlja njegov sin Toni Šegon što prema zakonu nije dozvoljeno, dok u imovinskoj kartici Branka Šegona stoji kako su upravljačka prava prenesena na odvjetnički ured.

> Otkrivamo: Linić prezaduženom pomoćniku sredio državni kredit od 15,6 milijuna!
> Puhovski: Ako ne smijeni pomoćnika, Linić mora odgovarati!
> Od državne službe do milijunskog bogatstva: Što sve ima najbogatiji SDP-ovac i Linićev pomoćnik
> Ako Linić ne smijeni Šegona, znači da je sve znao!

Večeras u Dnevniku 3 HTV-a, u obranu pomoćnika ministra Linića, stalo je Ministarstvo financija koje je u priopćenju ustvrdilo kako su upravljačka prava prenesena na odvjetnički ured te da sukoba interesa - nema.

"Upravljačka prava gospodina Šegona na dio spomenutih tvrtki prenesena su na odvjetnički ured za vrijeme obnašanja javne dužnosti, a počevši od 01. 01. 2012. godine, odnosno stupanjem na dužnost pomoćnika ministra. Isti je Ugovor ovjeren kod javnog bilježnika', stoji u priopćenju Ministarstva financija.

Toni Šegon: Ja upravljam!

No, priopćenje Ministarstva financija demantirao je sin Branka Šegona, Toni Šegon, koji je u telefonskom razgovoru za HTV priznao: Ja upravljam tvrtkama. Na dodatni upit, da je Ministarstvo financija priopćilo da tvrtkama upravlja odvjetnički ured, Toni Šegon, sin Linićevog pomoćnika odgovara: Ne znam, ne znam što su vam oni dostavili.

S obzirom da Toni Šegon po vlastitom priznanju upravlja tvrtkama svog oca, Branka Šegona, postavlja se pitanje zašto je Ministarstvo financija stalo u zaštitu Linićevog pomoćnika?

Podsjetimo, prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, dužnosnicima i članovima njihovih obitelji zabranjuje se upravljanje trgovačkim društvima! Upravo zbog toga Index je još 9. prosinca poslao upit Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa. Odgovora do danas nema, kao što smo mogli čuti u Dnevniku 3 - i dalje se slučaj istražuje.

Prilog o pomoćniku Šegonu u cijelosti možete pogledati OVDJE

Pročitajte više