Ministarstvo gospodarstva: Nikakva odluka o otkupu MOL-ovog udjela u INA-i nije donesena

Foto: Hina

NAKON što su pojedini mediji objavili informacije da Vlada razmatra mogućnost kupnje MOL-ovog paketa dionica u Ini, oglasilo se i Ministarstvo gospodarstva.

Iz Ministarstva navode da nikakva odluka još nije donesena te da je ministarstvo usredotočeno na arbitražne postupke i završetak pregovaračkog procesa s MOL-om.

"Povodom informacija objavljenih u današnjim dnevnim novinama, Ministarstvo gospodarstva može potvrditi da se na stručnoj razini analiziraju sve mogućnosti rješenja trenutačne situacije u kojoj MOL želi narušiti energetsku stabilnost zemlje i razvoj INA-e.

Hrvatska država je zbog najave MOL-a o mogućnosti prodaje udjela u INA-i, ali i neispunjenja MOL-ovih poslovnih planova o razvoju INA-e te odluka suprotnih interesima države, odlučila preispitati sve mogućnosti. Ministarstvo može potvrditi da nikakva odluka, a posebno ne ona o eventualnom otkupu MOL-ovog udjela, nije donesena, jer bi o tako važnoj odluci javnost bila informirana.

Država kao drugi najveći dioničar u strateški važnoj energetskoj tvrtki za Republiku Hrvatsku time pokazuje odgovornost prema državnim strateškim interesima. Ministarstvo gospodarstva je sada usredotočeno na arbitražne postupke i završetak pregovaračkog procesa s MOL-om, a nastavak pregovora očekujemo sredinom studenoga“, navodi se u priopćenju Ministarstva gospodarstva.
 

Pročitajte više